Igor Galić i Fan Kun / Ambasada NR KIne
21/06/2023 u 20:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sastanak Fan Kuna i Galića: Kina spremna da pomogne razvoj medicine u Crnoj Gori

Galić je poručio da su vakcine i materijali za prevenciju epidemije iz Kine igrali posebnu ulogu i pomogli su Crnoj Gori u borbi protiv pandemije

Kina je spremna da pomogne razvoj medicine u Crnoj Gori, zaključeno je na jučerašnjem sastanku kineskog ambasadora u Crnoj Gori Fan Kuna sa direktorom Instituta za javno zdravlje Crne Gore Igorom Galićem.

Fan je ukazao na duboko prijateljstvo naroda Kine i Crne Gore, te međusobnu pomoć i podršku tokom borbe protiv pandemije kovid-19. Predstavio je važan doprinos Kine svjetskoj borbi protiv pandemije, kao i dostignuća razvoja kineskog sistema medicinske i zdravstvene zaštite u novoj eri.

- Kineska strana je spremna da jača saradnju sa crnogorskom stranom, poput obuke medicinskog osoblja i nabavke medicinske opreme itd - kazao je Fan Kun.

Galić je poručio da su vakcine i materijali za prevenciju epidemije iz Kine igrali posebnu ulogu i pomogli su Crnoj Gori u borbi protiv pandemije, dok je kinesko iskustvo u dijagnostici i liječenju takođe pružilo korisne reference crnogorskom medicinskom osoblju.

- Narod Crne Gore je zahvalan na pomoći Kine u izazovnom trenutku i zaista je osjetio duboko i pravo prijateljstvo koje se prepozna kad se suočavamo sa teškim situacijama. Institut za javno zdravlje Crne Gore je voljan da u potpunosti odigra svoju ulogu u unapređenju saradnje dvije zemlje u raznim oblastima uključujući medicinu, te da nastavi da njeguje tradicionalno prijateljstvo između Crne Gore i Kine - kazao je Galić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:52