болница Мељине / - к.м.
18/01/2022 u 12:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Састанак о болници Мељине 1. фебруара

Поред представника ресора здравства, састанку ће присуствовати представници Министарства финансиjа и социjалног старања, Министарства правде, менаџмент болнице Мељине, стечаjна управа, као и предсjедник Општине Херцег Нови

Поводом актуелне ситуациjе у болници Мељине, Министарство здравља 1.фебруара организуjе састанак са представницима свих релевантних државних институциjа а у циљу проналажења наjбољег рjешања за опстанак ове установе, саопштено је из овог ресора.

Поред представника ресора здравства, састанку ће присуствовати представници Министарства финансиjа и социjалног старања, Министарства правде, менаџмент болнице Мељине, стечаjна управа, као и предсjедник Општине Херцег Нови.

Министарка здравља, Jелена Боровинић Боjовић раниjе jе казала да су из ресора здравља више пута до сада иницирали хитне сусрете у вези рjешавања питања болнице Мељине, те да jе намjера да се проблем риjеши и да се она врати своjоj намjени и сврси.

Она  jе казала да jе намjера Владе да болницу врати основноj намjени, да се она налази у девастираном стању након вишегодишњег немара те даjе остављена у наслеђе као проблем коjи захтиjева наjхитниjу реакциjу надлежних.

Министарка jе подсjетила да рjешавање овог проблема подразумиjева укљученост и заjедничко дjеловање свих институциjа jер jе, како jе навела, предмет око болнице у Мељинама jош пред судким спором и да се тек након судског епилога,  могу предузети наредни кораци , коjи би водили враћању ове установе држави и основноj намjени, а то jе пружање здравствене заштите за грађане Херцег Новог, његове околине, али и туриста коjи посjећуjу ову општину.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 18:01