/ - FOTO ILUSTRACIJA
23/02/2022 u 12:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савез синдиката: Реализовали велики број пројеката

ССЦГ константно унапређује своју стратегију

Савез синдиката (ССЦГ) је у прошлој години успјешно завршио бројне пројекте, а у овој се очекује много веће учешће у њиховој реализацији, саопштили су његови представници.

- Активности у пројектима омогућавају да ССЦГ, на својеврстан начин, доприноси просперитету друштва- наводи се у саопштењу.

ССЦГ, како су додали његови представници, константно унапређује своју стратегију, реализујући разноврсне активности којима проширује и повећава услуге коју пружа чланству.

- Јасно је да само кредибилна радничка организација, која пружа квалитет више, може бити равноправан актер и учествовати у свим процесима који доприносе јачању синдикализма, односно заштити права и егзистенције радника- рекли су из Савеза.

У оквиру пројекта Акције и кампање синдиката за сигурнија радна мјеста - стоп пандемији, коју је ССЦГ реализовао у сарадњи са шведским синдикатима и МКС/ПЕРЦ Канцеларијом за југоисточну Европу кроз програм Синдикат синдикату, реализован је низ активности.

Из Савеза су посебно извдвојили обиљежавање 28. априла - Међународног дана сјећања, кроз кампању коју су реализоваали преко друштвених мрежа и црногорских медија, али и медијских канала међународних партнера.

-Tо нам је веома важно јер су наши страни сарадници оцијенили да смо у тој активности били оригинални и учинили да кампања добије пуни смисао. Порука ССЦГ је да се заштита здравља и сигурности на раду мора уважити као право свих и да сваки радник мора имати право на заштиту- наводи се у саопштењу.

Из Савеза су, између осталог, поменули и семинар под називом Здравље и заштита на раду у времену пандемије, који је одржан у јуну у Котору. Предавачи су били из Министарства економског развоја и Удружења заштите на раду Црне Горе.

- Поред актуелних тема из ове области, наши синдикални активисти су током радионице Стратешко планирање у области здравља и заштите на раду, која је организована у оквиру семинара, предложили инпуте за израду Националне стратегије заштите и здравља на раду од ове до 2027. године- додаје се у саопштењу.

Савез је промовисао и реализовао кампању о улози представника радника у процесу заштите на раду. Слоган кампање је „Имаш права! Примјени их на раду! Заштити своје здравље!”.

- У ту сврху израдили смо и дистрибуирали летке, заштитне маске и брошуре, које садрже Закон о заштити на раду. Ова активност имала је циљ да оснажи свијест наших чланова о овој важној теми, како би активније учествовали у заштити на раду у својим предузећима- објаснили су из Савеза.

У оквиру пројекта под називом ССЦГ акције и кампање на организовању младих – Синдикати су ту за младе, спроведена је акција укључивања младих у синдикат.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 10:56