Са сједнице Савјета / -Дан
03/06/2022 u 21:16 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савјет за праћење спровођења Стратегије реформе правосуђа незадовољан реализацијом Акционог плана

Савјет је на данашњој сједици размотрио и усвојио Предлог годишњег извјештаја о спровођењу Акционог плана за имплементацију Стратегије реформе правосуђа 2019-2022 (за 2021. годину)

Одржана сједница је Савјета за праћење спровођења Стратегије реформе правосуђа 2019-2022, на којој је констатовано да Акциони план није остварен како је очекивано и да је неопходно интезивирање рада на његовој реализацији.

Данашњом сједницом Савјета предсједавао је министар правде, Марко Ковач.  

- У складу са обавезама предвиђеним Стратегијом реформе правосуђа 2019-2022, Савјет је на данашњој сједици размотрио и усвојио Предлог годишњег извјештаја о спровођењу Акционог плана за имплементацију Стратегије реформе правосуђа 2019-2022 (за 2021. годину). Извјештај, са одговарајућим препорукама за надлежне институције, ће бити упућен Влади на усвајање - истиче се у саопштењу.

У расправи је констатовано да степен реализације активности из Акционог плана није био на задовољавајућем нивоу и исказана је потреба за интензивирањем рада на реализацији свих нереализованих и дјелимично реализованих активности из извјештајног периода, као и свих планираних активности у 2022. години, а све то у циљу постизања видљивих резултата у процесу реформе правосуђа у Црној Гори.

На састанку је такође констатована и спремност представника Адвокатске коморе, односно в.д. предсједника Здравка Беговића, да се у најкраћем року одрже избори и изабере ново руководство Коморе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. decembar 2023 07:27