са састанка / -са састанка
02/06/2022 u 14:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шћекић-Ленерт: Мапирати заједничке пројекте у здравству Црне Горе и Луксембурга

У том смислу сарадња малих земаља и размјена искустава могу допринијети унапређењу најслабијих карика у здравственим системима, с циљем боље доступности здравствене заштите за све грађене

Црна Гора и Луксембург могу додатно оснажити сарадњу у области здравства, како би најбоље праксе оба система послужиле унапређењу здравствене заштите грађана, оцијењено је на билатералном састанку министра здравља Драгослава Шћекића са потпредсједницом Владе и министарком здравља Луксембурга Полет Ленерт.

Саговорници су се сагласили да су из ковид пандемије научене многе лекције, те да би рад на превенцији и превентивним програмима требало да буде окосница здравствених политика како би се дјеловало на узрок, а не на посљедице.

У том смислу сарадња малих земаља и размјена искустава могу допринијети унапређењу најслабијих карика у здравственим системима, с циљем боље доступности здравствене заштите за све грађене.

Шћекић и потпредсједница Ленерт разговали су на маргинама осмог Самита малих земаља СЗО, који се данас и сјутра одржава у Бечићима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:31