Драгослав Шћекић / - IVAN PETROVIC-IPE
13/05/2022 u 14:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Шћекић: Средства прикупљена за борбу против корона вируса биће употријебљена за јачање здравственог система

Он је то саопштио на јучерашњој сједници Владе, нагласивши да ће се конкретном намјеном, у најскорије вријеме, бавити новоименовани Савјет за сагледавање епидемиолошке ситуације

Министар здравља Драгослав Шћекић поручио је да ће новчана средства у износу од око пет милиона еура, која су прикупљена од стране грађана и привредних субјеката за борбу против КОВИД 19 пандемије, бити усмјерена за унапређење здравственог система.

Он је то саопштио на јучерашњој сједници Владе, нагласивши да ће се конкретном намјеном, у најскорије вријеме, бавити новоименовани Савјет за сагледавање епидемиолошке ситуације, на чијем је челу премијер Дритан Абазовић.

 - С обзиром да у дужем периоду нисмо знали шта се дешавало са средствима која су свакако прикуљана из хуманог разглога, а како би се ублажиле последице пандемије, ми смо кроз ревизију Државне ревизорске институције, кроз њихове налазе, дошли до информација, да се у одређеној банци налази око пет милиона еура тих средстава, казао је министар Шћекић.

Он је истакао да су средства без корисника, те да је нелогично да Министарство здравља није имало своју улогу у томе, с обзиром на промјене на владином нивоу везано за Национално координационо тијело.

 - Битно је да та средства постоје на рачуну и да се могу на квалитетан начин употријебити. С обзором да је у здравственом систему потребно много тога реализовати, почев од инфраструктурних ствари до одређених  потребних апарата како би здравствене установе квалитетно функционисале, Савјету ће бити предложен модел како да се та средства на најбољи начин усмјере с циљем побољшања здравствене услуге нашим грађанима, поручио је министар здравља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
29. jun 2022 12:12