/ - FOTO: MINISTARSTVO ZDRAVLJA
02/02/2023 u 15:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šćekić-Đurović: Crna Gora ima potencijal da razvije elitni zdravstveni turizam

Ministri Šćekić i Đurović su ocijenili da Crna Gora, kao atraktivna turistička destinacija, ima dobru osnovu za razvoj zdravstvenog turizma, koji će u krajnjem značajno doprinijeti ekonomskom prosperitetu države

Crna Gora ima značajan potencijal za razvoj zdravstvenog turizma, a Vlada intenzivno radi na usklađivanju i inkorporaciji najboljih parksi koje će konačan oblik dobiti kroz zakonska rješenja, zajednički je stav sa sastanka ministara zdravlja i ekonomskog razvoja i turizma, Dragoslava Šćekića i Gorana Đurovića, koji je održan danas u Ministarstvu zdravlja.

- Na sastanku je bilo riječi o konkretnim aktivnostima koje su u nadležnosti ovih resora, a tiču se, između ostalog, usaglašavanja Zakona o zdravstvenoj zaštiti sa Zakonom o turizmu i ugostiteljstvu u oblasti zdravstvenog turizma.Učesnici sastanka su se saglasili da Crna Gora ima potencijal da razvije elitni zdravstveni turizam, te da su geografski položaj i pogodna klima idealno podneblje za rehabilitaciju- navodi se u saopštenju.

Ministri Šćekić i Đurović su ocijenili da, nakon usaglašavanja zakonskih normi, a prateći međunarodne standarde, uz adekvatnu infrastrukturu, kadar i opremu, Crna Gora, kao atraktivna turistička destinacija, ima dobru osnovu za razvoj zdravstvenog turizma, koji će u krajnjem značajno doprinijeti ekonomskom prosperitetu države.

- Oni su naglasili da je adekvatna zdravstvena usluga neraskidivi dio turističke ponude, a naša zemlja ima veliki potencijal u određenim oblastima medicine, za koje turisti koji posjećuju našu zemlju imaju veliko interesovanje. Pored toga, banje i prirodna lječilišta, sa kojima je Crna Gora bogata, predstavljaju jedan od bitnijih faktora razvoja zdravstvenog turizma. Tokom današnjeg sastanka, predstavnici dva ministarstva razgovarali su i o rješavanju statusa Instituta Igalo  i jačanju kapaciteta ovog rehabilitacionog centra, koji je takođe značajan i već prepoznat činilac za pozicioniranje naše zemlje u oblasti zdravstvenog turizma- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. mart 2023 12:20