Danica Grujičić i Dragoslav Šćekić / - MINISTARSTVO ZDRAVLJA
14/12/2022 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šćekić-Grujičić: Zajedničkim radom do unapređenja zdravstvenih sistema Crne Gore i Srbije

Ministar Šćekić je upoznao ministarku sa planiranim reformama zdravstvenog sistema, dok su članovi delegacije, svaki iz svoje oblasti, predstavili izazove, potrebe i šanse zdravstva u Crnoj Gori

Ministarka zdravlja Republike Srbije Danica Grujičić primila je danas delegaciju iz Crne Gore na čelu sa ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Sastanku su prisustvovali direktori kliničkih centara u Podgorici i Beogradu, dr Ljiljana Radulović i prof. dr Milika Ašanin,  direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, dr Vuk Kadić Jovana Simanović iz RFZO Srbije, kao i državni sekretari dvije države, dr Slađana Ćorić i dr Mirsad Đerlek.

image

Delegacije ministarstava zdravlja Crne Gore i Srbije

- MINISTARSTVO ZDRAVLJA

- Susret delegacije iz Crne Gore sa ministarkom Grujičić bio je prilika da se razmijene iskustva u oblasti zdravstvenih sistema dijve države, koje su bliske ne samo geografski, već i po iskustvima i izazovima sa kojima se svakodnevno susrijeću.

Među temama koje su prepoznate kao zajedničke su, između ostalih, značaj primarne zdravstvene zaštite, reforma palijativne nege, odnos zdravstvenog sistema prema liječenju rijetkih bolesti i inovativnim terapijama, liste čekanja, obrazovanje i specijalizacije neophodne za unapređivanje kvaliteta zdravstvene njege - navodi se u saopštenju.

Ministar Šćekić je upoznao ministarku sa planiranim reformama zdravstvenog sistema, dok su članovi delegacije, svaki iz svoje oblasti, predstavili izazove, potrebe i šanse zdravstva u Crnoj Gori.

Razmjena iskustava nije prošla bez konkretizovanja saradnje, a ministarka Grujičić je ponudila pomoć i podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije kolegama u Crnoj Gori, izrazivši želju za zajedničkim unapređenjem zdravstvenih sistema dvije države.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 03:24