/ - DOM ZDRAVLJA NOVA VAROš
21/01/2023 u 13:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šćekić i Jokić otvorili Dom zdravlja Nova varoš: Uslovi za rad zdravstvenih radnika sve bolji

Ukupna vrijednost radova iznosi oko 500.000 eura, a sredstva su obezbijeđena iz Kapitalnog budžeta

Ovaj svečani događaj ozvaničio je puštanjem u rad i presijecanjem vrpce zajedno sa direktorom ustanove Danilom Jokićem i Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić.

Jokić je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da zajedno sa Šćekićem otvori jedan ovako značajan objekat kao što je Dom zdravlja Glavnog grada u Novoj varoši.

- Godina je krenula vrlo radno i što se tiče zaposlenih kojima je prošle nedelje predato 14 novih vozila marke “dacia sandero", u vrijednosti od 195.000 eura iz budžetskih sredstava Vlade Crne Gore. U saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore možemo da se pohvalimo da građanima Glavnog grada predajemo svečano 700 metara kvadratnih sređenog objekta po evropskim standardima. Ovaj objekat će najviše benefita dati kako građanima tako i zaposlenima Doma zdravlja Glavnog grada. Nastavićemo i dalje dobru saradnju sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore da bi ostvarili što bolje uslove za naše zaposlene i za naše građane, kazao je Jokić.

Ministar zdravlja Dragoslav Sćekić kazao je da ga raduje činjenica da je ovdje predviđen prostor za najmlađe pacijente.

- Iako želim da ga posjećuju sto manje, kada se ukaže potreba za ljekarskom pomoći, onda naši mališani zaslužuju poseban tretman. Takođe nam je važno da uslovi za zdravstvene radnike iz dana u dan postaju sve bolji. Njihove ordinacije i oprema sa kojom rade moraju im pružiti komfor i mogućnost da razviju najbolje prakse iz oblasti kojima se bave. Posebno je važno što je ovaj prostor namijenjen i Savjetovalištu za dojenje gdje će buduće majke dobijati savjete kako da se pravilno brinu o potomstvu, zaključio je Šćekić.

Rekonstruisani prostor Doma zdravlja Glavnog grada – Nova Varoš svečano je otvoren dana 20.januara.  Radovi objekta otpočeti su u 2017. godini, a sami građevinski radovi otpočeti su tokom 2019. godine, uporedo sa adaptacijom zdravstvenog objekta Stara Varoš.

Zdravstveni objekat Nova Varoš ima izgled evropskih ustanova zdravstvene zaštite, i raspolaže površinom  adaptiranog dijela 700 metara kvadratnih.

Adaptacija je izvršena shodno ptojektnom zadatku, koji je predvidio prostor za Savjetovališta (za dojenje, skolu za trudnice, za mlade, za reproduktivno zdravlje, za  dijabet, populaciono savjetovalište), kao i prostor za Izabrane doktore za djecu.

Ukupna vrijednost radova iznosi oko 500.000 eura, a sredstva su obezbijeđena iz Kapitalnog budžeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. jun 2023 06:19