/ - FOTO: SAšA MATIć
28/11/2023 u 16:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Šćekić: Mlad čovjek je snažan impuls jedne države

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih је istakao da Crnoj Gori znači podrška Bugarske, naročito na putu ka Evropskoj uniji

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić, sastao se danas sa ambasadorom Republike Bugarske u Crnoj Gori Stefanom Dimitrovim i zamjenikom šefa misije Vasilom Durevim. Ambasador Dimitrov čestitao je Šćekiću novu funkciju i iskazao mogućnost intezivne saradnje na polju mladih i demografije, kao i na polju sporta.

Potpredsjednik Šćekić је istakao da Crnoj Gori znači podrška Bugarske, naročito na putu ka Evropskoj uniji.

- Želimo da se fokusiramo na mlade ljude koji su ključni za funkcionisanje društva. I sa pozicije ministra za sport i mlade mogu reći da je to ozbiljan resor gdje nas očekuje puno posla. Pitanje demografije, naročito mladih ljudi, je ključno - Istakao je Šćekić.

Kazao je da popis stanovništva nažalost politizovan, te i da ćemo nakon popisa imati konkretne informacije na čemu i u kom pravcu treba da djelujemo.

- On je dodao da je svjestan mogućnosti Republike Bugarske, kao i da su otvoreni projekti za narednu godinu za koje je Ministarstvo zainteresovano, te da želi započeti realizaciju projekata što prijе i da je u toku procedura pripreme Memoranduma o razumijevanju u oblasti mladih i sporta- navodi se u saopštenju.

Ambasador Dimitrov kazao je da je demografija veliki problem za jednu državu, te da se sa tim problemom bore sve države Balkana. U tom cilju, iskazao je zainteresovanost da se uspostavi što više konekcija između nadležnih ministarstava i gradova Crne Gore i Bugarske.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:31