/ - FOTO. VLADA CRNE GORE/SASAMATIC
23/12/2022 u 16:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šćekić: Mojkovac primjer kvalitetne saradnje lokalne samouprave i zdravstvenog sistema

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, tokom današnje zvanične posjete opštini Mojkovac, uputio je zahvalnost Vladi i narodu Bugarske na ovoj značajnoj pomoći, ističući je kao primjer odgovornog i prijateljskog odnosa dvije države

Dom zdravlja Mojkovac, zahvaljujući donaciji, vrijednoj 35 hiljada eura, koju je ovoj sjevernoj opštini opredijelila Ambasada Bugarske, rekonstruisaće dio krova i novim trotoarima urediti prostor oko zdravstvenog objekta, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, tokom današnje zvanične posjete opštini Mojkovac, uputio je zahvalnost Vladi i narodu Bugarske na ovoj značajnoj pomoći, ističući je kao primjer odgovornog i prijateljskog odnosa dvije države.

-Drago mi je što su izabrali baš grad sa sjevera Crne Gore i što su prepoznali značaj ulaganja u ovu regiju naše države, prije svega zato što je je na ovom području neophodno ulaganje u infrastrukturu i unapređenje zdravstvene zaštite. Takođe, zahvalio bih se i lokalnoj samoupravi i predsjedniku opštine Vesku Deliću na inicijativi i prepoznavanju značaja ulaganja u zdravstveni sistem i samim tim na njihovom doprinosu unapređenju pružanja zdravstvenih usluga stanovnicima Mojkovca. Danas smo razgovarali i o brojnim modalitetima saradnje sa lokalnom samoupravom i vjerujem da ćemo u budućem periodu dosta toga uraditi na zadovoljstvo i građana i zdravstenog sistema- istakao je Šćekić  i pohvalio inicijativu predsjednika opštine za stipendiranje studenata medicine, što je kako je kazao, za sistem kojem nedostaje zdravstveni kadar od velike važnosti, ali i dodatna “motivacija za mlade, kvalitetne ljude da se opredijele za studije medicine”.
 

-Donirana sredstva dolaze u prave ruke i vjerujem da će ih menadžement Doma zdravlja, na čelu sa doktorom Zejakom iskoristiti na najbolji način kako bi omogućili što bolje uslove za rad zdravstvenih radnika, a samim tim i bolje uslove i boravak pacijenata odnosno građana Mojkovca- kazao je Šćekić.

On je posebno pohvalio posvećen rad zaposlenih u mojkovačkom domu zdravlja, koji se, kako je istakao, između ostalog ugleda i u sprovođenu kako redovnih, tako i preventivnih progama, a ono u čemu je ovaj dom zdravlja posebno uspješan je program imunuzacije.

-Mojkovački dom zdravlja prepoznat je po visokom stepenu imunizacije i gotovo 100 posto vakcinisane djece MMR vakcinom. S obzirom da je Ministarstvo zdravlja povećanje obuhvata vakcinacije postavilo kao jedan od prioriteta, ovo je primjer za sve ostale domove zdravlja u Crnoj Gori i za nas značajna smjernica za ono što treba da radimo u ovoj oblasti u narednom periodu. Dr Zejak, koji je pedijatar, program imunizaciju u ovom gradu podigao je na najviši nivo i dokazao da je to moguće i u manjim sredinama- poručio je Šćekić.

Izražavajući zadovoljstvo posjetom ministra zdravlja i mogućnošću unapređenja saradnje, kako se navodi, predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić je takođe uputio zahvalnosto Ambasadi Bugarske na, kako je kazao, izuzetno važnoj donaciji za Dom zdravlja i cjelokupnu opštinu.

On je kazao da su sa ministrom zdravlja imali konstruktivan razgovor o budućim mogućim modalitetima saradnje.

I direktor mojkovačkog doma zdravlja dr Miloje Zejak zahvalio se vladi i narodu Bugarske na donaciji, kao i Opštini Mojkovac koja je ta sredstva usmjerila ovoj zdravstvenoj ustanovi za sanaciju krova i uređenje prostora oko objekta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. mart 2023 01:51