Dragoslav Šćekić / - MINISTARSTVO ZDRAVLJA
30/06/2023 u 17:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šćekić: Momir Bulatović je bio oličenje pravog državnika, odlučan i dostojanstven

Bio je primjer stradanja zbog vjere u ljude, ali isto tako, ta osobina ga je izdvajala od drugih, od onih koji su mu okrenuli leđa u trenutku kada je trebalo stati uz njega, saopštio je Šćekić povodom četiri godine od smrti Bulatovića

Ministar zdravlja i potpredsjednik Socijalističke narodne partije Dragoslav Šćekić saopštio je da je Momir Bulatović bio prvi pravi predsjednik Crne Gore, koji je svojim ljudskim osobinama, čašću i poštenjem zaslužio da ga uvijek svi samo po dobru i sa velikim poštovanjem pamte i pominju. On se oglasio povodom četiri godine od smrti nekadašnjeg predsjednika Crne Gore i SNP-a Momira Bulatovića.

- Ne samo danas, kada se obilježava godišnjica od njegove smrti, već se svakodnevno sjećamo njega, njegovih riječi i djela, njegovog dostojanstva, časti i poštenja. Lako je biti tu kada je dobro, ali treba ostati kada je najteže, a Momir nas je časno bodrio i bio uz nas, uz svoj narod, baš tada kada je bilo najteže. Bio je stub i primjer poštenja, odanosti svojoj zemlji i časti. Momir je bio oličenje pravog državnika, dosledan i u svim razgovorima iskren, odlučan i dostojanstven, saopštio je Šćekić.

Naši običaji, kultura, tradicija i crnogorske vrijednosti bili su mu okosnica u životu i radu i sa velikim zadovoljstvom ih je isticao i ponosio se njima, navodi Šćekić.

- Bio je primjer stradanja zbog vjere u ljude, ali isto tako, ta osobina ga je izdvajala od drugih, od onih koji su mu okrenuli leđa u trenutku kada je trebalo stati uz njega. To je pokazalo njegovu ljudsku veličinu, vjeru, blagorodnost i dostojanstvo, a suprotno tome, njihovu gordost, nepoštovanje i nezasitivu ambiciju za ličnu korist. Ostao je uspravan kada su ga lomili oni koji nisu bili ni blizu njega, nipočemu! Što je svakako bilo tipično za crnogorske prilike bliže naše prošlosti - da se lome i sklanjaju najbolji...nažalost, tako je i danas, saopštio je Šćekić.

Dodaje da je svoju političku karijeru započeo na Bulatovićevim idealima i poštovanjem prema njemu.

- Divio sam se uvijek istrajnom stavu i njegovoj žrtvi za Crnu Goru. Sa velikim pijetetom se sjećam svih naših razgovora i čuvam sjećanje na njega, našeg vječitog predsjednika, zaključio je Šćekić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. decembar 2023 02:07