/ - DRAGOSLAV SĆEKIĆ, MINISTAR ZDRAVLJA/ -IVAN PETROVIC-IPE
16/11/2022 u 08:33 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šćekić na ministarskom sastanku na Malti

Učešćem na ministarskom sastanku Crna Gora će ponoviti posvećenost svim inicijativama koje podsticajno djeluju na unapređenje zdravlja

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić predvodi delegaciju Vlade Crne Gore, koja od 17-18. novembra 2022.  boravi u zvaničnoj posjeti Malti i učestvuje na ministarskom sastanku o medicinskim tehnologijama.

Pored ministra Šćekića u crnogorskoj delegaciji su i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Vladimir Obradović, načelnica Odjeljenja za međunarodnu saradnju Mirjana Đuranović i savjetnica u Direktoratu za javno zdravlje Željka Vulanović.

Sastanak je prilika da zemlje učesnice kroz razmjenu iskustava i znanja o inovacijama i tehnologijama u zdravstvenoj zaštiti, digitalnom zdravlju i metodama  unaprijede pristup zdravlju prevencijom, dijagnostikom, praćenju i liječenju bolesti.

Učešćem na ministarskom sastanku Crna Gora će ponoviti posvećenost svim inicijativama koje podsticajno djeluju na unapređenje zdravlja.

Istovremeno, sastanak na Malti je prilika za intenziviranje bilateralnih odnosa posebno u oblasti zdravlja, gdje je Malta od posebnog značaja, uzimajući u obzir razvijenost zdravstvenog sistema ove države, kao i iskustvo u jačanju zdravstvenih kapaciteta. 

Pored bilateralne sardanje, Crna Gora i Malta sarađuju i okviru Inicijative malih zemalja (Small country Initiative-SCI), koja je osnovana pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije.

Sastanak ministara zdravlja malih zemalja  sjajna je platforma za dijalog, diskusiju i umrežavanje oko važnih tema kao što su medicinske tehnologije u kontekstu izazova i jedinstvenih mogućnosti koje dijele politički i zdravstveni lideri malih zemalja.

Medicinske tehnologije omogućavaju umrežavanje između svih relevantnih aktera u ovoj oblasti, podstičući inovacije i napredak kroz obrazovanje i susrete najvećih eksperata. Moderne tehnologije su značajne za zdravstvene radnike i za pacijente. Sastanak je prilika za stvaranje platforme za brzu razmjenu ideja, znanja i mreže za korišćenje naprednih tehnologija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:30