/ -FOTO: MINISTARSTVO ZDRAVLJA
19/08/2022 u 12:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šćekić sa princem Nikolom: Fondacija Petrović Njegoš je prijatelj crnogorskom zdravstvu

Raduje me da smo u prilici da udruženim snagama pomognemo onoliko koliko možemo, poručio je princ

Fondacija Petrović Njegoš nastaviće da podržava i pomaže sve projekte koji mogu biti od koristiti zdravstvenom sistemu Crne Gore i građanima koji zaslužuju kvalitetnu, brzu i dostupnu zdravstvenu zaštitu, saopšteno je nakon sastanka ministra zdravlja Dragoslava Šćekića i princa Nikole Petrovića Njegoša koji je danas boravio u posjeti resoru zdravstva.

Ministar je zahvalio princu na senzibilitetu i velikodušnoj podršci koji ima kontinuitet od kada postoji Fondacija Petrović Njegoš te na ličnom angažmanu princa koji je, kako je rekao ‘‘primjer poštovanja predaka i tradicije, ali i humanosti koja ne poznaje granice‘‘

‘- Upoznat sam sa svim aktivnostima koje Vaša Fondacija sprovodi u našoj zemlji. Posebno Vam hvala za pomoć i podršku koju ste obezbijedili za zdravstveni sistem tokom COVID pandemije kada je cijela planeta bila u nestašici osnovnih i neophodnih sredstava u borbi protiv koronavirusa‘- kazao je ministar.

Tokom susreta je posebno naglašen angažman Fondacije za projekte nabavke pomagala u grudnoj hirurgiji, aparata za patohistološku dijagnostiku Nikšiću, ali i pomoći bolnici u Kotoru te psihijatrijskoj ustanovi u Dobroti prilikom rekonstrukcije.

Princ Nikola Petrović zahvalio je ministru na srdačnom prijemu i izrazio spremnost i volju da nastavi sa podrškom tamo gdje zdravstveni sistem procijeni da je ona najneophodnija i najsvrsishodnija.

- Raduje me ovaj susret i raduje me da smo u prilici da udruženim snagama pomognemo onoliko koliko možemo. Fondacija Petrović Njegoš i ja stojimo na raspolaganju za svaki vid unapređenja i pomoći zajednici- poručio je princ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:39