Dragoslav Šćekić i Piter Sands / - MINISTARSTVO ZDRAVLJA
03/11/2022 u 07:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ščekić-Sands: Globalni fond puzdan partner crnogorskom zdravstvu i podrška borbi protiv HIV-a

Piter Sands zahvalio je ministru na posjeti i istakao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom, te da su zajedničkim snagama postignuti izvanredni rezultati

Globalni fond snažno podržava napore crnogorskih vlasti u borbi protiv HIV-a i sa zadovoljstvom će nastaviti da pomaže i bude pouzdan partner na tom putu, saopšteno je nakon sastanka ministra zdravlja Dragoslava Šćekića i direktora Globalnog fonda Pitera Sandsa, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

- Na sastanku u Ženevi, crnogorska delegacija, koju predvodi ministar Šćekić, upoznala se sa načinom na koji funkcioniše Globalni fond a tokom radnog susreta razmatrane su različite  mogućnosti saradnje dvije strane te obezbjeđivanju novog granta u visini od oko 800 000 eura, koji podrazumijeva dijagnostičku i drugu opremu u cilju pospješivanja borbe protiv korona virusa - navode iz ministarstva.

Piter Sands zahvalio  je ministru na posjeti i istakao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom, te da su zajedničkim snagama postignuti izvanredni rezultati. 

Tokom trodnevne posjete Ženevi, ministar Šćekić razgovaraće i sa regionalnom direktoricom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju, gđom Afshan Khan, kao generalnim direktorom Svjetske zdravstvene organizacije, Tedrosom Adhanom Ghebrejesusom. Fokus susreta biće tekuće aktivnosti i planovi, kao i podrška SZO tokom rada na Strategiji razvoja zdravstva u određenim  oblastima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:10