Социјалдемократе Црне Горе / - СД
18/01/2022 u 19:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД: Стати на краj сериjи напада на опозиционо ориjентисане политичаре и твитераше

Игнорантски однос институциjа према овим случаjевима забрињаваjућ jе и недопустив - казале су Социјалдемократе

Социjалдемократе Црне Горе наjоштриjе осуђуjу срамотну кампању коjа се, доминантно са jедног Инстаграм профила, води против младих опозиционих политичара и твитераша, поручено је из ове партије. 

Истичу да је то све отишло корак даље, па су посљедњим нападом на породицу Мартиновић на бруталан начин таргетирана малољетна дjеца.

- Сериjи наjприземиниjих напада, фотомонтажа и бруталних увреда изложене су Нина Перуновић, Дрита Ллолла, Амина Брахић, Даница Николић, Амина Цикотић и Алек Баровић. Осим политичара, на мети овог профила нашли су се и опозиционо ориjентисани твитераши, горе поменута породица Мартиновић, Jован Jелић и Аллмедина Дода. Игнорантски однос институциjа према овим случаjевима, а оправдано се можемо запитати колико истих или сличних jе прошло испод радара, забрињаваjућ jе и недопустив. - истичу Социјаледмократе Црне Горе.

Социjалдемократе апелују на надлежне институциjе, Управу полициjе и Тужилаштво, да се активно посвете расвjетљавању ових случаjева и одговорно лице или више њих санкционишу у складу са законом, како не бисмо дошли у ситуациjу да оваj вид насиља ескалира и прерасте у нешто друго, а грађанке и грађани буду присиљени да сами штите себе и своjе наjближе.

- Истовремено, стоjимо на располагању свим онима чиjи су мир и безбjедност на оваj или сличне начине нарушени и угрожени - закључују Социјалдемократе у саопштењу. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 23:33