СДП ТУЗИ, ФЕЈСБУК / - СДП ТУЗИ, ФЕЈСБУК
25/05/2022 u 19:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДП: Без правде у случају депортације избјеглица нема искорака у будућност

Наводи се да је СДП ту да подсјећа и упозорава на ове, као и на многе друге невине жртве ратова које су произашле као, како су рекли, посљедица сулуде политике с краја прошлог вијека

Нерасвијетљени догађај депортације босанско-херцеговачких избјеглица из Црне Горе оптерећује процес потпуног суочавања са прошлошћу, сматрају у Социјалдемократској партији (СДП) додајући да је обезбјеђење правде у том случај предуслов за искорак према будућности.

Из СДП-а су казали да су и ове године, присуствовали меморијалном окупљању поводом обиљежавања 30 година од депортације босанско-херцеговачких избјеглица из Црне Горе 1992. године, које су организовали Акција за људска права, Центар за грађанско образовање и АНИМА – Центар за женско и мировно образовање.

- Злочин депортације, нажалост, остаје један од ратних злочина из деведесетих година који није расвијетљен и који стога оптерећује процес потпуног суочавања са прошлошћу - оцијенили су из СДП-а.

Они су рекли да Црна Гора, као европско и цивилизовано друштво, не смије да дозволи заборав или било какво релативизовање или негирање злочина који су били резултат погубне политике вођене у име великодржавних интереса.

- И овај злочин мора да нам буде подсјетник да политика мржње, раздора и национал-шовинизма никада више не смије да станује на овим просторима, упркос многима који и данас, три деценије након ратне пошасти, и даље покушавају да наметну исту погубну националистичку и великодржавну матрицу - каже се у саопштењу.

Наводи се да је СДП ту да подсјећа и упозорава на ове, као и на многе друге невине жртве ратова које су произашле као, како су рекли, посљедица сулуде политике с краја прошлог вијека.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 19:35