/ - СДП Илустрација
08/06/2021 u 14:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДП: Откажите приказивање филма Бориса Малагурског

Овакви садржаjи са оваквим манипулаторским порукама су непримjерени за проjекциjе у тиватском Центру за културу

СДП затражио jе од Центра за културу Тиват да откаже проjекциjу, како кажу, хушкачког филма теоретичара завjере, политичког активисте и манипулатора Бориса Малагурског "Црна Гора - Подељена земља”. У случаjу проjекциjе тог филма локална власт, како поручуjу, неће имати подршку СДП-а.

– Захтиjевамо да се одмах откаже представљање оваквог садржаjа. Овакви садржаjи са оваквим манипулаторским порукама су непримjерени за проjекциjе у тиватском Центру за културу. Аутор и његови симпатизери слободни су да промоциjе своjих идеjа и идеологиjе врше у приватноj режиjи, а никако режиjи тиватског Центра за културу – навео jе у изjави за медиjе Александар Ђуровић, потпредсjедник СДП.

Ђуровић каже да грађанске листе коjе воде Општину у случаjу проjекциjе тог филма неће имати подршку СДП-а, за даље вршење власти због озбиљног, како каже, кршења договора о мањинскоj подршци СДП.

– Наиме, аутор jе лице коjе се у контитуитету кроз своjе разне радове бави подривањем државе Црне Горе и свих вриjедности на коjима jе она утемељена као грађанска и независна држава, па би промовисање и афирмисање поменутог аутора и његовог “остварења” само додатно нарушило и дестабилизовало политичке односе – навео jе Ђуровић.

Тиват jе, како истиче, препознат као мирна, мултинационална и мултикултурна средина, одана и посвећена грађанскоj Црноj Гори и нећемо дозволити да овакви и слични садржаjи контаминираjу и локалну и државну jавну сцену.

– Промоциjа Малагурског и њему сличних не може и неће доприниjети смиривању тензиjа и помирењу наше "подиjељене земље". Он и слични њему своjим манипулациjама и малверзациjама те подjеле праве и продубљуjу тако да ни jедна локална управа коjа такве и сличне ауторе буде промивисала неће имати подршку СДП – закључио jе Ђуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 16:01