Са састанка
22/06/2021 u 15:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Секуловић: Чврсто опредјељење за системску борбу против свих облика криминала

Национална стратегија, како је наведено у саопштењу, има за циљ да дефинише јасан правац дјеловања и увезивање институција које су законом предвиђене за борбу против организованог криминала

Влада Црне Горе и Министарство унутрашњих послова су чврсто опредијељени да на проактиван и свеобухватан начин створе основ за борбу против свих облика транснационалног криминала.

То је  порука са састанка новоформиране Међуресорне радне групе за израду Националне стратегије за борбу против транснационалног криминала од 2022. до 2025. године.

Национална стратегија, како је наведено у саопштењу, има за циљ да дефинише јасан правац дјеловања и увезивање институција које су законом предвиђене за борбу против организованог криминала.

- Представници надлежних инститиција су на састанку исказали спремност да у овим питањима активно сарађују и размјењују информације, на принципима интероперабилности - истакнуто је у саопштењу.

Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић је позвао све чланове радне групе да конструктивним предлозима и сугестијама дају додатан квалитет овом процесу, како би се на тај начин створили неопходни предуслови за успјешну реализацију планираних мјера и активности.

- Непоколебљива и системски утемељена борба против организованог криминала један је од кључних циљева које је ова Влада себи задала, зарад општег просперитета овог друштва - нагласио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 10:11