/ фото: Портал Дан
27/05/2021 u 17:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(Видео) Секуловић и Брђанин одали почаст Душку Јовановићу

Славица Јовановић је поручила да је ужасава много приче у политичком свијету о убиству њеног супруга, али да ће она остати истрајна у трагању за правом истином

Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић и директор Управе полиције Зоран Брђанин посјетили су мјесто убиства главног и одговорног уредника дневног листа Дан, Душка Јовановића.

- Усвајањем новог Закона о унутрашњим пословима и новом систематизацијом формираће се посебна јединица у оквиру Управе полиције, која ће се бавити старим, актуелним и новим случајевима напада на новинаре- саопштили су министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић и в.д. директор Управе полиције Зоран Брђанин, приликом посјете редакцији Дана.

Како је саопштено, као веома битна за даљу комуникацију и рад на том случају, оцијењена је чињеница да ће адвокат његове супруге Славице Јовановић бити члан нове Комисије за праћење поступања надлежних органа у истрагама случајева пријетњи и насиља над новинарима, убистава новинара и напада на имовину медија. Разговарајући са Славицом Јовановић и извршним директором и уредником Дана Младеном Милутиновићем, Секуловић и Брђанин су поручили да ће учинити све да се сазна истина.

image
фото: Портал Дан

- Тешко је и незахвално обећати било шта. Не могу да гарантујем резултате, али могу да истакнем искрену и велику вољу да дођемо до њих. Убиство Душка Јовановића је и наша међународна обавеза, а рад на њему ће показати колико смо истински спремни да мијењамо ствари- поручио је Секуловић.

И Брђанин је истакао значај упорног и активног рада на овом случају.

image
фото: Портал Дан

- Нема више шта да се прича, много је времена прошло и све знамо, сада остаје да се ради. Овај случај је заиста активан, и нова јединица која буде формирана биће посвећена искључиво случајевима који се тичу новинара. Сада сам оптимиста и мислим да самим тим што смо данас овдје показујемо да воља са наше стране постоји- оцијенио је Брђанин.

Славица Јовановић је поручила да је ужасава много приче у политичком свијету о убиству њеног супруга, али да ће она остати истрајна у трагању за правом истином.

- Моје је право да то очекујем и тражим. И од тога нећу одустати док сам жива. Једино чега се плашим, још од раније, је да то убиство не постане предмет политичке трговине- истакла је Јовановић. 

Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:20