фото: МУП / - фото: МУП
01/06/2021 u 10:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Секуловић и Плугчијева: Добра сарадња Бугарске и Црне Горе

Секуловић и амбасадорка Плугчијева сагласни су да европске интеграције за Црну Гору, немају алтернативу

Политички процеси у Црној Гори и Бугарској не утичу на добре односе и сарадњу између двије земље, а има основа да се она у будућности и продуби. То је закључено на састанку министра Сергеја Секуловића са амбасадорком Бугарске у Црној Гори Мегленом Плугчијевом.

- Она је министра упознала са политичким дешавањима у њеној земљи, и новим изборима који би требало да обезбиједе стабилну и званичну Владу. Министар је, са друге стране, амбасадорки предочио кључне изазове са којима се суочава црногорска Влада, апострофирајући прије свега усвајање Закона о буџету, али и Закона о унутрашњим пословима, који је за МУП веома важан- саопштено је из МУП-а.

Секуловић и амбасадорка Плугчијева сагласни су да европске интеграције за Црну Гору, немају алтернативу, а на том путу Бугарска је спремна да нам пружи сву неоходну експертску и техничку помоћ, како не би понављали њихове грешке, казала је амбасадорка.

- Она је указала на важност кохерентније подршке парламентарне већине, напомињући битност политичког консензуса. Министар је објаснио сложеност односа на црногорској политичкој сцени, оцијенивши да је круцијално важно да Црна Гора остане земља која ће слиједити европску агенду. Амбасадорка је позвала министра Секуловића у званичну посјету Софији, која ће се највјероватније реализовати на јесен, по формирању бугарске Владе- речено је из МУП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 15:29