Сергеj Секуловић на данашњем састанку међуресорне радне групе / - фото: МУП
24/06/2021 u 15:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Секуловић: Кроз уређивање стратешког оквира до професионалне полициjске организациjе

Желимо да полициjска професиjа буде препозната по професионалности, интегритету, поштовању људских права, а да повjерење грађана у рад полициjе буде оjачано

Након што jе усвоjен Закон о унутрашњим пословима, Министарство унутрашњих послова  приступило jе изради кључних стратешких докумената коjи уз оваj закон, представљаjу стубове даљег развоjа унутрашње безбjедности,  како би се заокружио систем из коjег ће се jасно видjети политике овог министарства, саопштио jе министар Сергеj Секуловић на данашњем састанку међуресорне радне групе за израду Стратегиjе развоjа Управе полициjе за период 2021-2024.година, саопштено је из Министарства унутрашњих послова.

image

Сергеj Секуловић на данашњем састанку међуресорне радне групе

- фото: МУП

Из Министарства унутрашњих послова су саопштили да је циљ унапријеђење јавне безбједности и сигурности грађана што је у складу са правном тековином Европске униjе, а нацртом ове стратегиjе, иде се и корак даље, ка реформи коjа ће створити одржив систем.

Казали су и да су циљеви: примjена проактивног модела полициjског рада, оптимизациjа организационе структуре, jачање полициjске професиjе, унапређење материjално техничких ресурса за потребе дигиталне будућности и унапређење радних процедура и протокола, поручено jе са састанка.

Значаjну подршку у радноj групи  и додатан квалитет овом захтjевном процесу пружаjу представници Мисиjе ОЕБС-а, Норвешког центра за интегритет у сектору безбjедности (ЦИДС), ИЦИТАП-а, а коjи су експерти у овоj области.

– Желимо да полициjска професиjа буде препозната по професионалности, интегритету, поштовању људских права, а да повjерење грађана у рад полициjе буде оjачано. Снага организациjе зависи од обучености и вjештина кадрова, и  стварањем квалитетног стратешког документа, имаћемо предуслове за њихов развоj у складу са савременим стандардима – закључено jе на састанку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 03:28