Univerzitet Crne Gore / - SRDJAN BOLJEVIC
24/05/2024 u 15:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Senat UCG podržao inicijativu formiranja SP Hemija, određene upisne kvote za osnovne, specijalističke i master studije

Senat Univerziteta Crne Gore utvrdio je, na danas održanoj sjednici, predlog o broju studenata za upis u I godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2024/25. koji predviđa ukupno 3.186 mjesta.

Dodatno, utvrđeni su i predlozi o broju studenata na postdiplomske specijalističke studije gdje je predviđeno 1.205 mjesta i dvogodišnje master studije koji predviđa 1.740 mjesta.

- Prilikom predlaganja broja studenata za upis na sva tri nivoa studija, Senat se rukovodio standardima kvaliteta nastave, broja nastavnog osoblja, materijalnom osnovom za realizacijom pojedinačnog studijskog programa, kao i advekatnim odnosom broja studenata i nastavnog osoblja. Predloženi broj studenata zasnovan je na predlozima vijeća univerzitetskih jedinica, dok sastavni dio ovih odluka čini i Mišljenje sa obrazloženjem Centra za unapređenje kvaliteta Univerziteta Crne Gore- navodi se u saopštenju.

Prijedlozi Senata Univerziteta Crne Gore biće dostavljeni na dalje razmatranje Upravnom odboru Univerziteta Crne Gore koji će, kako je saopšteno,  donijeti odluku o broja studenata za upis na pomenuta tri nivoa studija, nakon čega će se raspisati konkursi za upis.

- Na istoj sjednici Senat je dao pozitivno mišljenje na Elaborat o opravdanosti osnivanja samostalnog osnovnog akademskog studijskog programa Hemija (obima 180 ECTS) na Univerziteta Crne Gore. U elaboratu je istaknuto da će ovaj SP biti prvi program u Crnoj Gori za obrazovanje hemičara, a posebno nastavnika hemije- zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 22:43