Си Денс фестивал / -ФОТО: ФЕЈСБУК, СИ ДЕНС ФЕСТИВАЛ
02/07/2021 u 16:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Си Денс чека потврду Будве и Владе

Разумиjемо да и Влада и Општина имаjу броjне проблеме коjе мораjу свакодневно да рjешаваjу, али молимо да се у наредним данима Си Денс фестивал нађе међу приоритетима за одлучивање, истичу организатори

Организатори Си Денсфестивала саопштили су да jе све спремно за обjаву датума и програма, те моле да се у наредним данима фестивал нађе међу приоритетима за одлучивање Владе Црне Горе и Општине Будва, како би се довао што већи броj туриста на краjу сезоне у Будву и Црну Гору.

– Jош приjе два мjесеца потврђен jе читав низ свjетских и регионалних извођача коjи могу бити обjављени одмах, чиме би се Црна Гора сврстала у ред наjважниjих туристичко-фестивалских дестинациjа овог љета, уз отварање према глобалноj публици, коjа, као што се види на примjеру Еxита, jедва чека повратак фестивала. Након девастираjуће прошлогодишње сезоне, Си Денс би, с планираном посjетом од готово 50.000 посjетилаца и предвиђеним приходом од 5,5 милиона еура, за будвански и црногорски туризам, али и непроцjењивом вриjедношћу за промоциjу тог града и државе, помогао у продужавању љетње сезоне и допринио доласку туриста из Западне Европе и циjелог свиjета – наводе у саопштењу

Организатори истичу да jе управо то њихова жеља да се Си Денс, али и цjелокупни црногорски туризам прикаже стотинама хиљада Егзтових посjетилаца, како би велики дио њих дошао у Будву на краjу сезоне. 

 – Међутим, Си Денс не може организовати без сарадње и подршке Општине Будва и Владе Црне Горе, па имаjући у виду да jош ниjе стигла њихова званична потврда, фестивал ниjе могуће и званично обjавити. Због тога jе само одржавање Си Денса стављено под велики знак питања, и ако до обjаве фестивала не дође у наредних неколико дана, нажалост, неће бити времена за његову организациjу овог љета. Разумиjемо да и Влада и Општина имаjу броjне проблеме коjе мораjу свакодневно да рjешаваjу, али молимо да се у наредним данима Си Денс фестивал нађе међу приоритетима за одлучивање, и да заjеднички и партнерски урадимо све што jе у нашоj моћи доведемо што већи броj туриста на краjу сезоне у Будву и Црну Гору – истичу у саопштењу.

Истичу да би по узору на Екзит, Си Денс фестивал организовали у складу с бjезбедносним протоколом.

– Коjи улазак на фестивал ограничава на оне коjи су вакцинисани, прележали ковид или имаjу негативан антигенски тест коjи ће бити обављен приjе уласка кроз фестивалске капиjе. Већ смо имали састанак с министарком здравља Jеленом Боровинић-Боjовић, када смо понудили Влади Црне Горе и кампању за промоциjу вакцинациjе код младих, а коjу смо успjешно реализовали у Србиjи, и коjа jе доприниjела томе да jе чак 70 одсто посjетилаца Еxита имунизовано – додали су у саопштењу.

Организатори су навели и искуство овогодишњег Егзит фестивала.

– За коjи влада досад незапамћено интересовање, поготово на тржишту Западне Европе. Већ седмицама смjештаj у Новом Саду jе попуњен 99 одсто, док су циjене смjештаjа увећане и неколико пута, па се тако хотели од 4 звjездице изнаjмљуjу за по 400 еура за ноћ, док кућа с базеном за 10 особа достиже циjену од 22.000 еура за четири фестивалске ноћи. Еxитови гости већ увелико попуњаваjу смjештаj и у Београду, а своj долазак потврдили jе публика, као и медиjи из више од 70 земаља. По први пут, међу иностраним туристима предњаче Французи и Њемци, чиjе броjке биљеже повећање од преко 1.000 одсто у односу на 2019. – закључили су у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 05:50