Sindikat izabranih doktora Crne Gore / - SIDCG LOGO
23/01/2024 u 14:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SIDCG: Zasluge Ljutice nemjerljive za sistem primarne zdravstvene zaštite

Ljutica je uredno obavijestio članove SIDCG o prelasku u KCCG, inicirao glasanje i dobio jednoglasno našu podršku

Prenosimo reagovanje predsjednika Glavnog odbora Sindikata izabranih doktora Crne Gore na dopis direktora Doma zdravlja Glavnog grada Danila Jokića:

- Postovani dr Jokiću,

Ljekari iz glavnog odbora SIDCG, zbog javnosti, a i ljekarske profesije, moraju reagovati na Vaše optužbe prema dr Ljutici u smislu da nema pravo biti na čelu našeg sindikata.

Naime, dr Ljutica je uredno obavijestio članove SIDCG o prelasku u KCCG, inicirao glasanje i dobio jednoglasno našu podršku.

U našem sindikatu, dr Jokiću, nalazi se 93 odsto ID za odrasle iz cijele CG, pa samim tim i iz Glavnog grada.

Prilično smo upoznati sa Vašim potezima kao menadžera, kao i sa odnosom prema ljekarima u dz Glavnog grada, i zato možemo biti zahvalni da ovakav sindikat postoji - ne samo zbog Vas naravno, već i zbog svih koji ne razumiju ili negativno koriste reformu PZZ i narušavaju poziv porodičnog doktora.

Upoznati smo, preko sindikata, sa predlozima koje ste dali za Vašu ustanovu, a tiču se rasporeda radnog vremena - tri radne subote nikako nisu bile prihvatljive.

Ponosni smo sto je naš model, model SIDCG o osmočasovnom radnom vremenu, dobio neophodnu podršku i uspio biti implementiran u novoj Odluci o radnom vremenu.

Zasluge kolege dr Igora Ljutice su nemjerljive ne samo za SIDCG već za kompletan sistem primarne zdravstvene zaštite.

Stoga, i dalje dajemo podršku ljudima kao što je dr Ljutica, koji rade isključivo za dobrobit ljekarske profesije - navedeno je u dopisu Glavnog odbora Sindikata izabranih doktora Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 23:06