/ - VESNA SIMOVIć ZVICER - FOTO IVAN PETROVIć
01/12/2023 u 08:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Simović Zvicer: Sa Medenicom sam imala korektan odnos, nikakvu prepisku nemam u telefonu

Ona je reagovala nakon što je u medijima komentarisano njeno navodno dopisivanje sa Medenicom

Predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović Zvicer poručila je da nema prepisku sa bivšom predsjednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom,  te da je njen treći mandat prvo podržan na Opštoj sjednici Vrhovnog suda.

Ona je reagovala nakon što je u emisiji "Načisto", na TV Vijesti, objavljena njena navodna prepiska sa Medenicom. 

- Nijesam u Crnoj Gori...ali čujem da je pominjana neka moja prepiska sa Vesnom Medenicom. To što me prije toga niko nije kontaktirao,govori o profesionalnom pristupu i namjerama onih koji su moje ime pominjali- napisala je Zvicer na Fejsbuku.

Poručila je da prepisku nema u telefonu i da ne zna da li je ona koja je pominjana, autentična.

- Mogu samo da kažem da sam sa Medenicom dok je bila u Savjetu imala korektan odnos,pa i kada smo imali mimoilaženja u mišljenjima- kazala je ona.

Simović Zvicer je pojasnila i zašto je podržala treći mandat Medenice na čelu Vrhovnog suda.

- Moj stav je više puta javno saopšten:svako ko dobije podršku Opšte sjednice Vrhovnog suda dobiće i moj glas.Jer, kod važećih rješenja,Sudski savjet ne "bira" nego daje saglasnost na prijedlog koji dobije od Opšte sjednice Vrhovnog suda(2/3 glasova svih sudija VS).Onaj ko dobije podršku kolega,bezuslovno će imati i moju.Tako je bilo sa Medenicom,sa Radovićem i sa Vučkovićkom- kazala je ona.

U prepisci koja je sinoć objavljena predsjednica Sudskog savjeta se navodno konsultuje sa Medenicom oko pitanja koja bi mogla da joj postavi na intervjuu uz komentar da je to "samo zbog novinara".

Simović Zvicer je na Fejsbuku napisla da će sledećeg kandidata koga predloži Opšta sjednica Vrhovnog suda "obavezno pitati ima li neko pitanje koje bi bilo interesantno za medije".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:39