Lepa Medenica / - UP
18/06/2023 u 16:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sin Lepe Medenice vlasnik stana od 100.000 eura

U odnosu na mog sina Danila Medenicu, shodno Zakonu o sprječavanju korupcije ne postoji obaveza prijavljivanja njegovih prihoda i imovine, odgovorila je Medenica

Podgoričanin Danilo Medenica (29), sin rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva Lepe Medenice, nedavno je postao vlasnik stana i garaže – vrijednih oko 100.000 eura.

Po podacima do kojih je došla Mreža za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije – LUPA, radi se o stanu od 71 kvadrat i garaži od 13 m2, koji se nalaze u zgradi firme “Avangard Logistik” u podgoričkom naselju Zabjelo, piše Press.

Iza te kompanije stoji biznismen Saša Leković, vlasnik kompanije “Razvršje”, navodi ovaj portal.

Upravo ta Lekovićeva firma je ponudila nekretnine u iznosu od 1.348.100 eura kao jemstvo za ukidanje pritvora službeniku Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petru Lazoviću, sinu sada bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića.

Petar Lazović se sumnjiči za pripadnost kriminalnoj organizaciji, zloupotrebu položaja, ali i šverc droge i oružja.

Redakcija istraživačkog portala LUPA poslala je pitanja Lepoj Medenici u vezi novih nekretnina njenog sina – Od kojih prihoda je kupio stan i garažu i koliko novca je tačno izdvojeno za tu kupovinu?

Takođe, upućeno je i pitanje – zašto predmetnu kupovinu nije prijavila Agenciji za sprječavanje korupcije (ASK)?

- Shodno Zakonu o sprječavanju korupcije, uredno prijavljujem prihode i imovinu u zakonskim rokovima za sebe, supruga i djecu koja žive u mom domaćinstvu. U odnosu na mog sina Danila Medenicu, shodno navedenom zakonu ne postoji obaveza prijavljivanja njegovih prihoda i imovine, odgovorila je kratko Medenica, koja ima tri sina.

Ona je posljednji put u martu 2020. godine pomenula u svom imovinskom kartonu sina Danila Medenicu, kao člana domaćinstva.

Interesantno je da je u tom imovinskom kartonu prijavljeno da je Danilo imao platu od oko 255 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 07:55