Шушкавчевић / - Портал Аналитика
30/10/2021 u 13:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Синдикат Граничне полиције: Шушкавчевић жели да нам отме станове

Из овог синдиката тврде да је предсједник Синдиката полиције без знања и консултација преговарао око тендера

Синдикалнa организацијa Граничне полиције у Херцег Новом тврди да Синдикат безбједносних институција (СБИ) и Синадикат полиције, на челу са Младен Шушкавчевићем, покушава да отме 13 станова службеницима полиције у Херцег Новом. 

Предсједник синдиката Граничне полиције Игор Рмандић тврди да је избор извођача радова расписан, а да нико од  полицијских службеника у Херцег Новом о томе ништа није знао.

Такође тврди да је Шушкавчевић са Општином Херцег Нови преговарао без знања  и консултација са службеницима полиције у Херце Новом који треба да живе у тим становима.

- Два тендера за извођача радова су  пропала па смо били принуђени да се сами ангажујемо у проналаску извођача. Kад  смо од Шушкавчевића затражили детаљни пројекат зграде да би на основу њега добили  понуде добили смо допис у коме нам се буквално забрањује да преговарамо са  другим извођачима јер СБИ наводно већ има заинтересованог извођача. Сазнајемо да се ради  о фирми која је већ радила станове за полицију  у Никшићу и Жабљаку. Сумња се да су управо градњом зграде у Жабљаку Синдикат Управе полиције и полицајци из  тог града оштећени за седам станова и пословни простор па од тог тренутка све постаје мало јасније.- навео је Рмандић. 

Он тврди да им је понуђено да млате метар квадратни стана по цијени од 1550 еура, али су им нудили повољност- да се одрекнемо 13 станова у корист извођача радова како би та цијена била смањена на 1100 еура по метру квадратном.

- Тринаест станова на тој локацији на тржишту вриједи око 1.500.000 еура. Плус треба да платимо 1.100 еура сваки метар квадратни осталих 40 станова. Посебно се плаћају гаражна и паркинг  мјеста.  Можда ово неби било чудно да Општина Херцег Нови није уступила плац за ову  зграду и да извођач ту нема никаквих трошкова. Такође нема трошкова ни око пројекта зграде јер је и он урађен и спреман. Извођач такође не плаћа комуналије  за ову зграду. Ако се све ово узме у обзир поставља се оправдано питање коликоби нас коштао метар квадратни у случају да извођач плаћа све наведене трошкове- пита се Рмандић. 

Поручио је представницима Синдиката безбједносних институција да им, како тврди, овај уцјењивачки маневар неће проћи.

- Нећемо дозволити да 13 породица наших колега остане без крова над главом. Док нама нуди синдикалне станове по 1550 еура по метру квадратном било би занимљиво чути колико је Шушкавчевић платио метар квадратни свог стана који је добио у Подгорици, такође преко Синдиката Управе полиције и колико умањење цијене је добио за тај стан- додао је Рмандић. 

Рмандић тврди да их Шушкавчевић избјегава, иако су му се више пута обраћали.

- Не жели да нам пружи потребне информације о току овог пројекта. Формирао је тендерску комисију, а да о томе није консултовао нити укључио било кога из Херцег Новог што  би било природно и очекивано. Службеници Управе полиције су много тога истрпјели претходних 30 година. Ударци сваке врсте су долазили са свих страна и нико нас није штедио ни намање. Али  када се ради о решавању животног питања какво је стамбено нећемо дозволити никоме да се иживљава  над нама и нашим породицама- истиче Рмандић. 

Стога је позвао потпредсједника Владе и координатора безбједносних служби Дритана Абазовића, министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића и директора Управе полиције Зорана Брђанина да предузму кораке како би се, како тврди, овој фантомској дружини коначно стало на пут.

- И да се спријечи њихово бахато и безобзирно дјеловање које носи немјерљиву штету, не само за полицијске службенике, већ и за Управу полиције у цјелини- закључио је Рмандић.                                            

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:57