Sindikat medija
19/02/2024 u 13:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sindikat medija podržava zahtjeve prosvjetara

Zaposleni u prosvjeti sa pravom su počeli sa obustavom nastave zbog neispunjavanja obećanja datih tokom pregovora za Granski kolektivni ugovor, pa stoga smatramo da je od krucijalne važnosti da istraju u svojim zahtjevima i borbi za pravo i pravdu, navode u saopštenju Sindikata medija

Zaposleni u prosvjeti treba da istraju u svojim zahtjevima i borbi za pravdu, a njihov primjer treba da slijede i zaposleni u drugim profesijama koji su izloženi različitim vrstama pritisaka, poručili su iz Sindikata medija (SMCG).

U saopštenju Sindikata medija se navodi da ta radnička organizacija, koja predstavlja više od 700 zaposlenih u medijima, podržava Sindikat prosvjete i insistiranje na adekvatnom sprovođenju Granskog kolektivnog ugovora.

- Zaposleni u prosvjeti sa pravom su počeli sa obustavom nastave zbog neispunjavanja obećanja datih tokom pregovora za Granski kolektivni ugovor, pa stoga smatramo da je od krucijalne važnosti da istraju u svojim zahtjevima i borbi za pravo i pravdu, navode u saopštenju Sindikata medija.

Oni su dodali da primjer zaposlenih u prosvjeti treba da slijede i drugi zaposleni.

- Koji su danas u brojnim profesijama izloženi različitim vrstama pritisaka, antisindikalnom djelovanju, rade u nedostojanstvenim uslovima rada i sa neadekvatnim primanjima, dodaje se u saopštenju.

Iz Sindikata medija su kazali da zaposleni treba da budu osnaženi da govore javno o problemima na radnom mjestu i da zbog toga ne trpe nikakve posljedice.

- Već da poslodavcima i menadžetrima to bude jasan znak da treba da rade na unapređivanju uslova rada, navodi se u saopštenju.

Iz SMCG su kazali da, imajući sve to u vidu, pružaju punu podršku prosvjetarima i njihovoj borbi protiv obesmišljavanja kolektivnog pregovaranja kao vida sindikalne borbe za bolje radno okruženje u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:34