Ministarstvo unutrašnjih poslova / - PORTAL DAN
31/01/2024 u 19:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sindikat policije ne isključuje štrajk zbog plata

Predstavnicima sindikata UP ministar Danilo Šaranović saopštio da zbog nedostatka sredstava umjesto 20 januarska plata pripadnicima policije biti uvećana 10 odsto

Sindikat Uprave policije ne isključuje mogućnost stupanja u štrajk, jer im je danas saopšteno da će im januarske plate biti obračunate uz dodatku na osnovnu zaradu od 10 umjesto 20 odsto kako je ranijom odlukom utvrđeno.

Kako je Portalu RTCG saopšteno iz Sindikata Uprave policije danas je u Ministarstvu unutrašnjih poslova održan sastanak predstavnika Sindikata, MUP-a i Nezavisnog sindikata policije sa ministrom unutrašnjih poslova Danilom Šaranovićem i njegovim saradnicima.

Razgovarali su o obračunu zarada za januar 2024. po, kako navode, ranije dogovorenom modelu.

Kako je saopšteno iz Sindikata UP ministar Šaranović je istakao da mu je iz Ministarstva finansija predloženo da MUP obračuna zarade za januar sa uvećanjem koeficijenata od 10 odsto (propisano Kolektivnim ugovorom), a da se uvećanje po Odluci o dodatku umjesto 20 procenata isplati 10, zbog nedostatka sredstava za januarske plate.

- Utvrđeno je da nije donešena nova Odluka o ukidanju ili izmjeni postojeće Odluke o dodatku na osnovnu zaradu koja iznosi 20 odsto, ali će na januarsku platu biti obračunato 10 odsto - saopštio nam je je Sindikat Uprave policije.

Kako navode, Šaranović je predložio formiranje pregovaračkog tima koji bi u narednih nekoliko dana trebalo da obavi razgovor sa ministrom finansija o iznalaženju sredstava za isplatu zarada po ranije dogovorenom modelu.

- Ukoliko pregovarački tim ne uspije u pregovorima i ne dođe do realizacije odluke od 20 odsto Sindikata UP će preuzeti sve raspoložive mjere koje ne isključuju poziv za obustavu rada - štrajk, o čemu ćete biti blagovremeno informisani. Pružamo podršku svim sindikatima u nastojanju da se ispoštuje odredbe KU, a o eventualmim pridruživanju Glavni odbor će donijete posebnu odluku - saopšteno je Sindikata Uprave policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:14