/ foto: TV BUDVA
08/08/2022 u 12:40 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sindikat Uprave i pravosuđa: Podrška prosvjetnim radnicima

Oduzmite onih 508 stanova i kredita bivšim i sadašnjim funkcionerima, te novac usmjerite između ostalog i ovim mučenicima koji danima čame pod otvorenim nebom i u onakvim uslovima, ističu u saopštenju

Sindikat uprave i pravosuđa Crne Gore saopštio je da unazad dugo vremena prateći borbu prosvjetnih radnika iz Budve, koji dugi niz godina pokušavaju da ostvare svoje pravo trajnog rješenja stambene problematike, ne možem a da ne saosjećamo sa njihovom velikom životnom mukom.

- Iz tog razloga i borcima prosvjetarima iz Opštine Budva i Sindikatu prosvjete, nesebično dajemo punu podršku u njihovoj zajedničkoj borbi protiv neodgovornih pojedinaca, a u konačnom i u brzom useljenju u svoje vlasništvo. Zbog dugogodišnjeg opšteg javašluka u mnogim djelatnostima, radnici su dovedeni u jedan veoma neugodan položaj da često moraju protestvovati, te kao u ovom slučaju glasno se obraćati državnim prvacima, „ Ne ponižavajte više prosvetu, najvažniju životnu oblast, dosta je bilo, kaznite odgovorne.“ Očekivanja su svih radnika Crne Gore da više vremena za rješavanje nagomilanih problema nema, mnogo se čekalo i ćutalo. Ispred Sindikata uprave i pravosuđa CG našem bratskom Sindikatu prosvjete poručujemo, da smo spremni za svaku vrstu pomoći koja bude bila potrebna sa naše strane. Zajedno ćemo rješavati i vaše i naše probleme, jer brojnost je snaga- navode u saopštenju koje potpisuje predsjednik Sindikata  Rakočević Nenad.

Takođe ovim putem apeluju prema Vladi da pomogne ugroženim prosvetarima Budve.

- Oduzmite onih 508 stanova i kredita bivšim i sadašnjim funkcionerima, te novac usmjerite između ostalog i ovim mučenicima koji danima čame pod otvorenim nebom i u onakvim uslovima- ističu u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jun 2024 04:40