Радомир Божовић / Портал
01/12/2021 u 08:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Синдикат просвjете тражи гаранције за програм "Европа сад"

Божовић jе подсjетио да jе повећање плата од 17 одсто предвиђено проjектом “Европа сад”, али до сада ниjесу имали састанке на ту тему са представницима Министарства финансиjа и ресором просвjете

Просjечна плата у просвjети, ако буде усвоjен програм “Европа сад”, биће 650 еура, казао jе предсjедник Синдиката просвjете Радомир Божовић и поручио да синдикат тражи гаранциjе за таj програм. Пита и шта ће бити са платама просвjетних радника, ако Скупштина не да зелено свjетло за програм “Европа сад”.

Божовић jе у jутрањем програму РТЦГ подсjетио да jе то повећање плата од 17 одсто предвиђено проjектом “Европа сад”, али како додаjе до сада ниjесу имали састанке на ту тему са представницима Министарства финансиjа и ресором просвjете.

- Да видимо да то не буде неки међу корак, па да ми за коjу годину будемо морали да плаћамо здравствено осигурање. Хоћемо и гаранциjе, повећању плата се радуjемо, али хоћемо и гаранциjе - навео jе Божовић и додао да су се обрадовали повећању од 17 одсто.

Казао jе и да просвjетари никада ниjесу имали толико повећање плата. Подсjетио jе да jе просjечна плата у просвjети 550 еура.

- Ако не прође проjекат Европа сад, шта онда, шта радити. Имамо питање да ли Влада има резервни план - поручио jе Божовић.

Подсjећа Божовић и да су просвjетари почетком 2020. имали повећање зарада од 9 одсто, а 2021. додатних 3 одсто.

- То повећање нам jе девалвирано растом циjена - казао jе Божовић.

У припреми jе каже и састанак са министарком провjере, науке, културе и спорта Весном Братић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 17:46