/ FOTO ILUSTRACIJA UP TVITER
27/09/2022 u 15:50 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sindikat UP: Život policajca nije manje važan od drugih članova društva

Kako su naglasili, jutrošnji napad ukazuje koliko je policijski posao težak, odgovoran i opasan

Sindikat Uprave policije reagovalo je povodom jutrošnjeg događaja u Podgorici kada su na kuću policajca Eća Mervana bačene bombe.

- Napadi na policijske službenike su, na žalost, postali sve češći. Stiče se utisak da je nasilje nad policijom, kako verbalno, tako i fizički, postala naša svakodnevnica. Ono što smo već bezbroj puta ponavljali jeste da su životi policijskih službenika u ozbiljnoj opasnosti. Život i tjelesni integritet policijskog službenika nije ništa manje važan od svih drugih članova ovog društva. Zato, najošptrije osuđujemo napad na kuću našeg kolege E.M. koji se jutros rano desio u Podgorici, u kojem srećom niko nije stradao. Ovaj, i napadi na policijske službenike koji su se ranije dešavali, predstavljaju napad na najveću vrijednost svakog čovjeka, život. Ovi i slični napadi imaju još veću težinu jer su upereni direktno protiv policijskih službenika, ljudi koji brane i čuvaju živote svih građana Crne Gore- navode u saopštenju.

Kako su naglasili, jutrošnji napad ukazuje koliko je policijski posao težak, odgovoran i opasan.

- Uvjek smo na stranu naših kolega i svakom od njih bićemo podrška u svemu. Sindikat Uprave policije je u više navrata upozorio da u postojećim zakonskim regulativima, ne postoji dovoljan stepen zaštite života policijskog službenika. Posebnu težinu ima nepoštovanje zakonskih propisa i nepoštovanje policijskog službenika od strane počinilaca određenog krivičnog djela. Smatramo da je došlo vrijeme da se nešto po tom pitanju promijeni.  Iz tog razloga tražimo veći stepen zaštite života policijskog službenika, punu zaštitu države za policijskog službenika kada mu je ugrožen život i bezbjednost, što nije bio slučaj do sada. Stoga, pozivamo sve državne organe koji se bave pitanjem sigurnosti i zaštite života građana, da konačno naprave odlučan korak u zaštiti policijskih službenika- navode u saopštenju.

Poručuju: "Vjerujemo da odgovorni državni organi imaju dovoljno razuma da pronađu najbolje rješenje za to, obzirom da je naše zanimanje jedno od najtežih u savremenom svijetu".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:36