Лого СУПЦГ / - СУПЦГ
09/06/2021 u 13:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Синдикат управе и правосуђа подржао просвjетаре: Влада мора слушати синдикални глас

Вођени солидарношћу, као темељном вриjедношћу синдикализма, упућуjемо искрену и jасну подршку нашим колегама просвjетним радницима у борби за своjа права – поручили су из Синдиката управе и правосуђа

Синдикат управе и правосуђа подржао jе Синдикат просвjете у њиховим захтjевима за социjалним диjалогом и апеловао на Владу да нађе времена за синдикални глас.

Из Синдиката управе и правосуђа су казали да се досадашња пракса Владе и поjединих ресорних министарстава своди на избjегавање комуникациjе и игнорисање гласа запослених.

Како су навели, Синдикат просвjете не припада категориjи квазисиндиката, већ jе у прошлости, као и данас, препознат као jедан од наjактивниjих гранских синдиката.

– Вођени солидарношћу, као темељном вриjедношћу синдикализма, упућуjемо искрену и jасну подршку нашим колегама просвjетним радницима у борби за своjа права – поручили су из Синдиката управе и правосуђа.

Из те радничке организациjе су апеловали на Владу да „нађе времена за синдикални глас“, наводећи да досадашње игнорисање запослених доводи до урушавања цjелокупног система и наноси штету, не само синдикатима, већ и самоj Влади.

Према њиховим риjечима, обећања нове Владе да ће имати већи сензибилитет за питања запослених и прокламовање „слобода“, као и да ће циjенити синдикате коjи су независни и ниjесу под утицаjем послодаваца, остала су пуста и ниjема.

– Стога, нас све ово доводи у позициjу да схватимо важност удруживања и синдикалне подршке, коjу овом приликом упућуjемо Синдикату просвjете – каже се у саопштењу Синдиката управе и правосуђа.

Наводи се да jе глас запослених глас народа, за коjи Влада очигледно нема времена.

– Несвjесност Владе да jе диjалог jедино рjешење довешће до незадовољства радника и могућих протеста, не само у просвjети, већ и у другим гранама – закључуjе се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 00:38