са састанка / - са састанка
28/05/2022 u 18:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Синдикат управе и правосуђа са министром Дукајем: Почетак рјешавања нагомиланих проблема

На састанку је било ријечи и о Уредби о организацији и начину рада државне управе и њен утицај на запослене и чланове синдиката СУП-а.

Синдикат управе и правосуђа (СУП) препознао је добру вољу представника Министарства јавне управе (МЈУ) у вези са рјешавањем нагомиланих проблема запослених у тој области, поручено је са састанка представника СУП-а и МЈУ.

Како је саопштено из МЈУ, ресорни министар Мараш Дукај са сарадницима одржао је радни састанак са представницима СУП-а, који су му, на челу са предсједником Ненадом Ракочевићем, изложили актуелне, као и проблематике које захтијевају ургентно дјеловање.

- Као примарна тема састанка, разматрана је информација о постигнутом нивоу усаглашености измјена и допуна Гранског колективног уговора за област управе и правосуђа у саставу радне групе коју је делегирала 42. Влада Црне Горе, каже се у саопштењу.

Додаје се да је на састанку било ријечи и о Уредби о организацији и начину рада државне управе и њен утицај на запослене и чланове синдиката СУП-а.

 - На састанку је постигнута сагласност да се може сматрати успјехом чак и почетак рјешавања проблема нагомиланих због инертности бивших структура Владе, наводи се у саопштењу.

Због значаја многих заједничких тачака и њиховог усмјерења према начинима и адресама рјешавања, договорено је да се убрзо закаже још један радни састанак делегација синдиката и Министарства јавне управе.

Представници Синдиката, како се наводи, казали су да разумију ситуацију према којој, усљед конституисања кадровских структура, Министарство тренутно не ради у пуном капацитету.

Наводи се да ће СУП на захтјеве који се буду делегирали гледати из реалног угла очекивања, и да је препозната добра воља представника Министарства како би се социјални дијалог уздигао на жељени ниво.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:59