/ - FOTO: ŽELJKA BOJANIć POLICIJA
03/03/2024 u 16:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sindikat UP: Vlada da realizuje potpisanu zakonsku obavezu o poboljšanju materijalnog položaja službenika

Da li Vladi Crne Gore treba neki teži slučaj ili gubitak života pripadnika policije, da prihvati da smo mi kičma državnog sistema i jedini državni organ koji ima zakonsku obavezu da svojim životima štiti red i mir i ustavni poredak, navode oni

Sindikat Uprave policije najoštrije osuđuje nasilnički napad na pripadnika naše službe, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Oni su pozvali, između ostalog, da Vlada da realizuje potpisanu zakonsku obavezu o poboljšanju materijalnog položaja službenika.

- Vandalski postupak lica lišenog slobode prema našem kolegi, bez ikakvog povoda ili razloga, posledica je opšteg društvenog ambijenta i negativne medijske refleksije prema policiji,  zbog čega su brojni časni pripadnici uprave policije svakodnevno izloženi verbalnim a nerijetko i fizičkim napadima - navode u saopštenju.

Šaranović posjetio povrijeđenog policajca: Napadi na policajce nedopustivi i neće se tolerisati

Dodaju da napad na policajca je napad na državu.

- Osim servisnih informacija nijesmo zabilježili reakcije javnosti ili reakcije političkih i drugih javnih ličnosti na ovaj događaj izuzev ministra unutrašnjih poslova, vjerovatno iz razloga jer je za crnogorsko društvo bitniji neki događaji iz svakodnevnog društvenog života od ugorožavanja života policajca. U konkretnom slučaju tražimo restriktivan odgovor državnih organa u cilju zaštite, ne samo fizičkog integriteta, već i radi preventivnog djelovanja države prema svim izgrednicima i kriminalcima  koji svojim nasilničkim postupcima ugrožavaju rad i bezbjednost svakog policajca - smatraju u Sindikatu.

Pitaju da li Vladi Crne Gore treba neki teži slučaj ili gubitak života pripadnika policije, da prihvati da su oni kičma državnog sistema i jedini državni organ koji ima zakonsku obavezu da svojim životima štiti red i mir i ustavni poredak i da prestane da na policiju gleda isključivo kroz procente  budžetske potrošnje.

- Tražimo od Vlade Crne Gore da poboljša zakonske mjere u cilju adekvatne zaštite svih policijskih službenika u vršenju službene dužnosti. Tražimo od Vlade Crne Gore da u najskorijem vremenu realizuje potpisanu zakonsku obavezu na poboljšanju materijalnog položaja policijskih i službenika mupa-a i da nam vrati stečena prava. Tražimo od Vlade Crne Gore da realizuje mjere na poboljšanju nabavke materijalnog tehničkih sredstava neophodnih za zaštitu na radu - naglašavaju oni.

Sindikat će pružiti svu potrebnu pomoć  povrijeđenom kolegi kome žele brz oporavak i povratak na redovne radne obaveze.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:37