/ foto: pg biro
10/01/2023 u 08:40 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sindikata Zavoda za HMP: Osuđujemo napad na kolegu

Kolege su sve češće izložene fizičkim napadima, prijetnjama i drugim dodatnim opterećenjima za ionako težak posao koji obavljaju, navode u saopštenju

Sindikata Zavoda za HMP Crne Gore saopštio je da u posljednje vrijeme ljekarska struka, odnosno medicinsko osoblje, učestalo je na meti fizičkih nasrtaja pacijenata-

- Kolege su sve češće izložene fizičkim napadima, prijetnjama i drugim dodatnim opterećenjima za ionako težak posao koji obavljaju.

Najstrožije osuđujemo posljednji sinoćnji napad na kolegu nam ljekara od strane pacijenta, te apelujemo na sve nadležne da doprinesu zaštiti i jačanju digniteta ​​kao i poboljšanju statusa ljekara i medicinske struke. Svjedoci smo da je samo u posljednjih nekoliko dana bilo nekoliko napada, kako verbalnih, tako i fizičkih na naše kolege u Beranama, juče u Podgorici. Slozićete se da obavljati bilo koji posao pod ovim okolnostima je nemoguće, a posebno spašavati ljudske živote- navodi se u saopštenju.

 Sindikat Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore će u najskorije vrijeme pokrenuti inicijative za obezbjeđenje primjerenog fizičkog obezbjeđenja objekata, u konkretnom slučaju jedinica Zavoda za HMP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 03:47