/ Зоран Миљанић
17/05/2021 u 15:32 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Систем заштите и спашавања спремно дочекује пожарну сезону

Апелујемо на грађане да нам буду партнери у заштити од пожара и да поштују препоруке надлежних служби, казао је Миљанић

Систем заштите и спашавања спремно дочекује пожарну сезону, казали су из Министарства унутрашњих послова (МУП) и позвали грађане да поштују препоруке надлежних служби. Државни секретар у том ресору Зоран Миљанић је, поводом састанка са командирима и осталим представницима црногорских служби заштите и спашавања, казао да су сви чиниоци система, у оквиру надлежности и одговорности које имају, предузели адекватне припреме за пожарну сезону.

- Апелујемо на грађане да нам буду партнери у заштити од пожара и да поштују препоруке надлежних служби и тако дају допринос заштити од пожара, јер је ријеч о очувању заједничких вриједности и добара, односно о заједничкој одговорности- казао је Миљанић.

Он је рекао да очекују да ће укупни ресурси система заштите и спашавања бити довољни да одговоре на све евентуалне изазове, додајући да истовремено и интензивно раде на њиховом побољшању и модернизацији.

- Посједујемо два противпожарна авиона и један хеликоптер Авио-хеликоптерске јединице МУП-а, три хеликоптера Војске Црне Горе, а у сезону улазимо са око 600 професионалних ватрогасаца–спасилаца, којима је на располагању око 180 возила, и са 150 добровољних ватрогасаца који имају 15 возила- навео је Миљанић.

Он је истакао да не сумња у професионалност и храброст свих људи у систему заштите и спашавања и у њихову спремност да као и раније дјелују када год је то потребно. Како је саопштено из МУП-а, на данашњем састанку истакнута је потреба да надлежне инспекције на државном и локалним нивоима наредних дана дјелују превентивно, односно да појачају активности у цијелој држави.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 02:27