Фото: Скриншот, фејсбук / - Фото: Скриншот, фејсбук
24/03/2022 u 18:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ситуација у Колашину релативно добра: Ватрогасци успијевају да се изборе са ватром

- Имали смо понуду за помоћ са Цетиња, из Kотора, Будве, али за сада нам нијесу потребни на овом терену. Ако нам буду потребни, активираћемо се - поручио је Дармановић

Пожари у Kолашину се шире, али ватрогасци успијевају да се изборе са ватром, рекао је начелник колашинске Службе заштите и спашавања Жељко Дармановић, оцјењујући да је ситуација у тој општини релативно добра.

Он је казао да је у пожарима у тој општини изгорјело шест објеката.

 - Нијесам обавијештен да је још неки изгорио. Стално смо на терену, па може бити да је неки напуштени објекат изгорио, а да нам нико није јавио нити тражио помоћ -  рекао је Дармановић агенцији МИНА.

(ФОТО/ВИДЕО) Војска Црне Горе дигла авијацију: Помаже у гашењу пожара код Колашина

Он је навео да су ватрогасци у селу Осреци спасили гробље и спријечили да се пожар прошири ка четири куће.

 - У селу Јасенова су мјештани успјели да одбране двије куће, пошто нијесмо могли да им помогнемо. У засеоку Загра, ватрогасци су успјели да спасу двије куће које би сигурно изгорјеле због вегетације која је око њих - рекао је Дармановић.

Он је казао да се ватрогасци још боре са ватром у селу Церовица, додајући да им помаже велики број мјештана и ватрогасне екипе из Подгорице.

 - Мало касније ће нам из Подгорице притећи још једно возило да нам помогне у одбрани тридесетак кућа, које ће бити угрожене ако пожар прескочи пут -  рекао је Дармановић.

Он је казао да им данас нијесу помагали из Војске, будући да у току већег дијела дана није било вјетра, због чега је на терену било много дима.

Kако је појаснио, процијенило се да видљивост не би одговарала хеликоптерима Војске да ђелују, будући да они морају да се спусте ниско.

 - Ово су вертикални и стрми терени који би могли да изазову ваздухопловну несрећу. Виђећемо сјутра, у контаксу смо са Војском, спремни су да рано ујутру дејствјују, ако буде прилика за то -  истакао је Дармановић.

Он је поручио да је захвалан Ватрогасном савезу, који се укључио у координацију помоћи из других општина.

 - Имали смо понуду за помоћ са Цетиња, из Kотора, Будве, али за сада нам нијесу потребни на овом терену. Ако нам буду потребни, активираћемо се - поручио је Дармановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 20:27