Odbor za antikorupciju, jedna od ranijih sjednica / - FOTO: SKUPšTINA CRNE GORE
15/03/2024 u 12:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjednica Odbora za antikorupciju 20. marta: Biraju članove Komisije za sprovođenje izbora Savjeta ASK-a

Na trećoj sjednici Odbora za antikorupciju, zakazanoj za 20. mart, na dnevnom redu obrazovanje Komisije za sprovođenje izbora članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije

Kako je navedeno na sajtu Skupštine Crne Gore, na dnevnom redu sjednice Odbora za antikorupciju je i raspisivanje javnog konkursa za izbor pet članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije, rasprava o aktivnoj ulozi Odbora za antikorupciju u izradi Strategije za borbu protiv korupcije i analiza rada Agencije za sprječavanje korupcije.

Komisiju će činiti pet članova - dva predstavnika Skupštine, po jedan predstavnik Sudskog i Tuzilačkog savjeta, kao i jedan predstavnik nevladinog sektora (NVO).

Kako piše RTCG, članovi Komisije će najvjerovatnije biti Jevto Eraković iz DPS-a (predsjednik Odbora za antikorupciju), Momčilo Leković  i Demokratske Crne Gore, član odbora, Miroslav Turković iz Tužilačkog savjeta, Miodrag Iličković iz Sudskog savjeta i Pavle Ćupić iz Građanske alijanse.

Navodno, Savjet ASK-a trebao bi da se pozabavi smjenom aktuelne direktorke ASK Jelene Perović, koja je umiješana u nekoliko afera, a poslednja je je "na tankom ledu". Zamjera joj se upletenost u niz afera, a poslenja je prepiska sa bivšom predsjednicom Vrhovnog suda  Vesnom Medenicom kojoj se sudi za korupciju.

Perovićevoj se zamjera blagonaklon odnos prema nekadašnjim nosiocima vlasti u pogledu koruptivnih radnji, kao i veoma striktan i strog odnos prema čelnicima vlasti sadašnje parlamentarne većine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:14