/ FOTO - LAZAR RUZIC
23/09/2023 u 13:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjutra kiša i svježije vrijeme, najavljen narandžasti meteoalarm

Jutarnja temperatura vazduha od 10 do 21, najviša dnevna od 13 do 26 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno, uz umjerenu ili povećanu visoku oblačnost, ali i duže sunčane periode. Krajem dana ili u večernjim satima jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, prvo u jugozapadnim i zapadnim predjelima, a tokom noći postepeno i u ostalim predjelima.

Kako je najavljeno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, vjetar će biti umjeren do jak, južni. Jutarnja temperatura od deset do 20, najviša dnevna od 21 do 31 stepen.

U nedjelju promjenljivo, nestabilno i svježije vrijeme, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a na snazi će biti narandžasti meteoalarm. Ponegdje se očekuju intenzivnije padavine, lokalno umjerene do obilne količine. U južnim predjelima, poslijepodne i tokom noći duži periodi suvog vremena. Vjetar, prijepodne mjestimično umjeren južni, a u drugom dijelu dana ponegdje umjeren sjeverni. Jutarnja temperatura vazduha od 10 do 21, najviša dnevna od 13 do 26 stepeni.

U Podgorici sjutra promjenljivo i nestavilno, povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina, naročito u jutarnjim i prijepodnevnim satima. Vjetar uglavnom slab do umjeren, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha oko 20, najviša dnevna oko 23 stepena.

Danas prvi jesenji dan

Za stanovnike sjeverne Zemljine polulopte danas počinje jesen. Jesen je stigla u 8.50 časova i trajaće do 22. decembra do 4.27 časova, kada počinje zima.

Sunce je jutros u ravni Zemljinog ekvatora, odnosno prelazi sa sjeverne na južnu nebesku poluloptu, tako da u isto vrijeme za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje proljeće.

Jesen na sjevernu Zemljinu poluloptu dolazi 266. dana 2023. godine u 38. sedmici i u tom trenutku proći će 72,88 odsto ove godine.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 21:14