/ - FOTO: ZAVOD ZA HIDROMETEOROLOGIJU I SEIZMOLOGIJU
13/04/2023 u 13:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjutra na snazi narandžasti meteo-alarm, noćas pljuskovi i grmljavina

Očekuju se intenzivnije padavine, ponegdje obilniji pljuskovi

Danas je na snazi, za teritoriju Crne Gore, žuti meteo alarm, a za sjutra je najvaljen narandžasti.

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, u popodnevnim satima ili krajem dana očekuje se jače naoblačenje, a tokom noći u južnim predjelima kiša.

Kako je najavljeno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, u kasnim satima će kiša padati u većem dijelu zemlje, a mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar će biti pojačan do jak južnih smjerova, naročito u drugom dijelu dana i tokom noći najviša dnevna od 12 do 22 stepena.

Sajutra u jutarnjim satima biće pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Očekuju se intenzivnije padavine, ponegdje obilniji pljuskovi. Tokom dana promjenljivo oblačno, povremeno i mjestimično kiša ili pljusak i grmljavina, a krajem dana i tokom noći u planinama na sjeveru i snijeg i susnježica.

Vjetar povremeno pojačan do jak, južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od 2 do 12, najviša dnevna od 6 do 18 stepeni.

Podgorica: Umjereno do pretezno oblačno, u jutarnjim satima sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, očekuju se intenzivnije padavine, mogući obilniji pljuskovi. U drugom dijelu dana znatno manje padavina. Vjetar povremeno umjeren do jak, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha oko 11, najviša dnevna oko 15 stepeni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 05:34