/ PHOTO BY MIMI THIAN ON UNSPLASH, ILUSTRACIJA
30/01/2023 u 11:06 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjutra o realizaciji Programa grantova za samozapošljavanje

Konferenciju, koja će početi u deset sati, otvoriće ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović

Konferencija za novinare povodom realizovanja Programa grantova za samozapošljavanje, vrijednog 3,5 miliona eura, biće održana sjutra u prostorijama Evropske kuće u Podgorici.

Konferenciju, koja će početi u deset sati, otvoriće ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, a tom prilikom prisutnima će se obratiti i predstavnica Delegacije EU u Crnoj Gori, Isaksson Liselotte, kao i vršilac dužnosti direktora Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), Gzim Hajdinaga.

ZZZ je realizovao Program grantova za samozapošljavanje, koji se finansira iz pretpristupnih fondova (IPA).

“Direktna podrška je dio 18 miliona eura vrijednog Programa Evropske unije i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku. Program grantova za samozapošljavanje Zavod je započeo u oktobru 2019. godine, u saradnji sa Delegacijom EU u Crnoj Gori, Evropskom komisijom, Ministarstvom rada i socijalnog staranja, Ministarstvom finansija, odnosno Direktoratom za ugovaranje i finansiranje EU pomoći”, navodi se u saopštenju.

Program je, kako se dodaje, realizovan u tri jednogodišnja ciklusa u cilju podrške rješavanju problema nezaposlenosti odnosno podsticanja preduzetništva, samozapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta.

“Preko direktnog granta, dodijeljenog Zavodu za zapošljavanje, EU uspješno pomaže buduće preduzetnike u našoj državi”, rekli su iz ZZZ-a.

ZZZ je uspio da dodijeli sredstva granta za čak 468 nezaposlene osobe, koje su dobile priliku da se ostvare kao preduzetnici ili kao D.O.O. i da sebi obezbijede održivu egzistenciju. Naglasak je stavljen na mlade, žene i dugotrajno nezaposlene.

“Na ovaj način doprinijelo se smanjenju sive ekonomije i siromaštva kao i povećanju zaposlenosti. Podstaklo se preduzetništv

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. mart 2023 07:18