Сјутра почиње упис у вртиће / - архива
24/05/2022 u 14:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сјутра почиње упис у вртиће

Уколико родитељ или старатељ није у могућности да дијете упише електронски, постоји могућност да се то уради непосредно у установима, саопштили су из Министарства

Министарство просвјете саопштило је да ће се електронски упис дјеце у јавне предшколске установе за школску 2022/23.годину вршити путем портала www.уписи.еду.ме, од 25. маја до 15. јуна 2022. 

- Ово се односи на дјецу која се по први пут уписују у установу или дјецу која су током школске 2021/2022. године била исписана из вртића. Дјеца која су претходне године похађала програме предшколског васпитања и образовања сматраће се уписаним од 1. септембра 2022. године - наводи се у саопштењу.

Портал ће бити доступан од 25. маја до 15. јуна 2022. године у било које доба дана и ноћи.

- Процедура захтијева само уношење матичног броја дјетета, чиме се из базе података повлаче остали потребни подаци као што је извод из матичне књиге рођених, потврда центара за социјални рад и друго. Уколико родитељ или старатељ није у могућности да дијете упише електронски, постоји могућност да се то уради непосредно у установи - објашњавају у Министарству.

Закључивање уговора о међусобним правима и обавезама између родитеља и установе обавиће се накнадно, према плану самих установа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:39