/ FOTO: VCG
26/09/2022 u 12:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjutra u Baru: Povodom Dana Vojske manifestacija “Vojska u vašem gradu”

U Baru, Kolašinu, Pljevljima i Bijelom Polju, posjetioci će moći da vide najsavremenija vozila i naoružanje Vojske Crne Gore

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore povodom predstojećeg Dana Vojske, 7. oktobra, u nekoliko crnogorskih gradova organizuju manifestaciju  “Vojska u vašem gradu”.

- U Baru, Kolašinu, Pljevljima i Bijelom Polju, posjetioci će moći da vide najsavremenija vozila i naoružanje Vojske Crne Gore. Ukoliko vrijeme bude dozvolilo, planirani su i preleti helikoptera Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore. Na štandovima će, pored naoružanja, biti izložen promotivni materijal, brošure i flajeri, kako bi zainteresovani mogli da se informišu na koji način mogu postati dio Vojske Crne Gore. U okviru manifestacije, posjetioci će moći da vide jedinstvenu izložbu autora Srđe Martinovića, pod nazivom “Crnogorska vojska kroz vrijeme”, na kojoj će biti izloženo 180 originalnih fotografija- navodi se u saopštenju.     

Riječ je o bogatoj kolekciji, iz koje se dobar dio autentičnih fotografija prvi put predstavlja crnogorskoj javnosti. Izložba tematski prati razvoj različitih vidova i rodova crnogorske vojske - artiljerije, pješadije, inžinjerije, mitraljeskih jedinica, kao i razvoj vojnog školstva i obrazovanja.  

RASPORED ZA MANIFESTACIJU:

Bar - utorak, 27. septembar, šetalište preko puta sportskih terena

Kolašin - srijeda, 28. septembar, Trg boraca

Pljevlja - četvrtak, 29. septembar, gradski trg

Bijelo Polje - petak, 30. septembar, gradski trg

Manifestacija traje tri sata, i to od 11h do 14h, osim u Bijelom Polju, gdje će se održati od 10h do 13h.                                                      

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:58