Photo by Sandy Millar on Unsplash
25/07/2021 u 16:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Склопљен први истополни брак у Црној Гори

Иако је Закон о животном партнерству лица истог пола усвојен прије годину дана, како је казала, потребно је урадити још доста тога како би се испунили сви предуслови за његову пуну примјену

Министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић поручила је да је данас значајан дан за LGBTIQ заједницу у Црној Гори јер је у Црној Гори закључено прво животно партнерство особа истог пола и додала да је поносна.

Она је казала да је радује што је примјена Закона о животном партнерству и званично почела и пожељела срећу и пуно љубави партнеркама у заједничком животу.

image

Фото: Твитер

-Вјерујем да сваки човјек има право да живи свој живот у складу са својим унутрашњим осјећајем, а ми који радимо у јавној управи треба да креирамо јавне политике и обезбиједимо њихову примјену на такав начин да омогућимо да се сваки човјек осјећа једнако поштовано и уважено- навела је  министарка.

Иако је Закон о животном партнерству лица истог пола усвојен прије годину дана, како је казала, потребно је урадити још доста тога како би се испунили сви предуслови за његову пуну примјену.

-LGBTIQ заједница ће у мени увијек имати партнера и савезника за све активности које доприносе побољшању квалитета живота припадника ове заједнице, као и унапређењу и заштити њихових права и слобода- написала је Срзентић.

Она је посјетила да је прије осам година у Калифорнији склопљен први истополни брак између Крис Пери и Сенди Стиер.

-Тада сам радила у администрацији државе Калифорније, а Крис је моја дугогодишња пријатељица и сарадница. Знам колико је то био значајан дан за њих, а и велики корак за Калифорнију- написала је Срзетнић на Твитеру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:14