Вуковић  / Фото: Дан, Архива
11/06/2021 u 14:03 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Скупштина именовала Вуковића за предсједника жирија за 13-јулску награду

За именовање гласало 36 посланика

Скупштина Црне Горе јменовала је на данашњој сједници Бећира Вуковића за предсједника жирија за Тринаестојулску награду.

За чланове жирија именовани су Драган Kопривица, Исидора Дамјановић, Милета Марко Ивановић, Милена Бурић, Горан Батрићевић и Миомир Војиновић.

За именовање је гласало 36 посланика.

Именован Савјет РТЦГ

Скупштина Црне Горе именовала је такође данас на сједници девет нових чланова Савјета РТЦГ.

За члане Савјета РТЦГ именовани су: Бојан Баћа (предлог Универзитетета Црне Горе), Жарко Мирковић (предлог ЦАНУ-а), Наод Зорић (предлог националних установа културе и НВО), Филип Лазовић (предлог Уније послодаваца), Веселин Дрљевић (предлози НВО из области медија), Милица Шпајак, Амина Мурић, (предлози НВО), Маријана Цамовић Величковић (предлог Уније слободних синдиката) и Предраг Марсенић (предлог Црногорског олимпијског комитета).

Вуковић је предсједник Друштва српских књижевника Црне Горе и Херцеговине.

Подсјетимо, око именовања Вуковића за предсједника жирија претходних дана водиле су се бројне полемике, а посланица СДП-а Драгиња Вуксановић Станковић се противила именовању, наводећи да је Вуковић човјек који је сљедбеник четничког покрета Драже Михаиловића и Павла Ђуришића.

- Вуковић се оштро противио уласку Црне Горе у НАТО, наводећи да то представља улазак у пакао- истакла је тада она. 

Посланик Демократског фронта (ДФ) Јован Вучуровић је тада оцијенио да је Тринаестојулска награда и датум који би требало да нас све спаја, али да се злоупотребљава за шовинистичке нападе на поједине чланове жирија.

- Бећира Вуковића напада једна сужена свијест која не може да прихвати да Србин може да буде на мјесту на коме се било што одлучује - навео је Вучуровић током сједнице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:13