/ - Служба заштите НП Скадарско језеро
18/10/2021 u 14:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Служба заштите НП Скадарско језеро спријечила криволов у реону Мало блато

Заплијењена незаконито коришћена средства у криволову

Служба заштите Националног парка Скадарско језеро је приликом редовне контроле акваторијума, у касним поподневним часовима јуче, на локацији Мало блато спријечила НН лица у вршењу нелегалног излова рибе "струјом". 

Када су примјетили надзорнике, криволовци су одбацили незаконита средства и побјегли на копно у непознатом правцу.

Том приликом, Служба заштите Парка је привремено одузела: дрвени чун, мотор 8 KS Yamaha, електрични претварач, сонду, акумулатор, сак, весло, резервоар, као и одређену количину рибе која је враћена у Језеро. 

image
- Служба заштите НП Скадарско језеро

Национални парк упозорава да коришћење незаконитих средстава у риболову, посебно агрегата и сличних уређаја, негативно утиче на биљни и животињски свијет акваторијума и биодиверзитет Скадарског језера.  

- Служба заштите редовно врши контролу простора у циљу спријечавања и сузбијања вршења незаконитих радњи и представља једну од карика у систему физичке заштите овог заштићеног и прекограничног подручја. У том правцу, Национални парк очекује снажнију подршку свих институција и организација, као и одговорнији однос свих корисника простора и локалних заједница у циљу очувања укупних вриједности Скадарског језера, посебно рибљег фонда- саопштио је директор НП Скадарско језеро Александар Булатовић.

Такође, грађани који желе да допринесу очувању рибљег фонда, могу да пријаве све случајеве незаконитог риболова Служби заштите НП Скадарско језеро, на број телефона 068 526 440.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 01:50