Petar Smolović / - MILOVAN NOVOVIć
04/09/2023 u 14:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Smolović nije pozvan na otvaranje škole u Bijelom Polju: Vlada se kiti tuđim perjem

Do 30. avgusta 2020. godine je 60,70 odsto škole završeno onda počinju kašnjenja. Mi smo urgirali kod vlade i sad sa kašnjenjem od dvije i po godine dobili smo školu - kazao je on novinarima

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović nije pozvan na otvaranje škole "Dušan Korać", a tim povodom dao je izjavu za medije, te kazao da ne zamjera, ali i dodao da se nada da će doći neka nova vlada koja se neće kititi tuđim perjem i hvaliti projektima koji su drugi započinjali i završavali.

- Danas je posle dvije godine kašnjenja otvorena škola Dušan Korać, želi da čestitam građanima, učenicima i roditeljima početak školske godine. Opština je obezbijedila pribore za sve učenike do četvrtog razreda. Iako danas nismo bili dio protokola Ministarstva prosvjete, mi smo iz poštovanja prema građanima koji su nas izabrali na ove funkcije došli da obiđemo školu - naveo je Smolović.

On je istakao da škola jeste početa 2019. godine, kao i da je Opština Bijelo Polje je uradila projekat, oslobodila od komunalija i obezbijedila infrastrukturu.

- Tadašnja Vlada gospodina Markovića zajedno sa tadašnjem ministrom Damirom Šehovićem je pustlla ovu školu i obezbjedila finansijsku konstrukciju. Do 30. avgusta 2020. godine je 60,70 odsto škole završeno onda počinju kašnjenja. Mi smo urgirali kod vlade i sad sa kašnjenjem od dvije i po godine dobili smo školu - kazao je on novinarima.

Smolović je istakao da ne zamjeraju što nisu bili dio protokola, samo smo pozvani na manifestaciju, kao i da je bitan interes građana.

- Ne kasne samo škola dvije i po godine, nego i svi projekti na sjeveru. Građani su svjedoci. Nadamo se da će doći neka nova vlada i da će to biti neki odgovorniji ljudi koji će pokazati veći dio odgovornosti ka građanima Bijelog Polja, već prema čitavom sjeveru. Nadamo se da će pomoći da završimo započete projekte, a ne da se kitimo tuđim projektima koji su drugi započinjali i završavali - zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 07:30