СНП лого / - СНП лого
10/01/2022 u 13:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СНП: Весни Пећанац обезбиједити пензију

Не смиjе више дозволити да Пећанац проводи живот у биjеди и сиромаштву, већ jоj се мора обезбиjедити адекватна пензиjа коjа ће jоj помоћи да задовољи основне потребе, наводе из СНП-а

Социjалистичка народна партиjа Црне Горе апелуjе на надлежне институциjе у Црноj Гори да пронађу начин да помогну прослављеноj глумици Весни Пећанац, коjа живи у условима недостоjним човjека.

- Jавност jе остала шокирана фотографиjама коjе су jуче обjављене, а на коjима се види Пећанац у jедноj народноj кухињи у Београду. Више jе него нечовjечно што Црна Гора за толико година ниjе имала слуха за субдину удовице чувеног редитеља Живка Николића и што ниjе учинила ништа како би jоj олакшала живот. Ниjе то срамота ове или оне власти, то jе срамота свих нас и коначно jе дошло вриjеме да урадимо нешто да исправимо ову неправду - наводи се у саопштењу СНП-а.

Истичу да се не смиjе више дозволити да Весна Пећанац проводи живот у биjеди и сиромаштву, већ да jоj се, сагласно њеном доприносу афирмациjи црногорске културе, мора обезбиjедити адекватна пензиjа коjа ће jоj помоћи да задовољи основне потребе.

- Толико Црна Гора дугуjе и Весни Пећанац и Живку Николићу коjи jе прославио Црну Гору своjим филмовима. Сада jе тренутак да покажемо да имамо осjећаj одговорности и обзира према онима коjи су проносили добар глас о нашоj земљи широм свиjета - саопштено је из ове партије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:59